Kalesija 16°

Kalesijski taksisti krše zakon pred očima policije

taksi6Prema Zakonima o obavljanju taksi djelatnosti na području Tuzlanskog kantona jasno su definisana prava, ali i obaveze taksi prijevoznika. Naime, registrovani taksi vozač od Općine dobija taksi štand na kojem se može zaustavljati i primati putnike. No, to u Kalesiji nije slučaj.

Tako su pojedina zakonska taksi stajališta prazna dok većina taksi prijevoznika zauzima javnu površinu parking ispred TC Bingo u centru Kalesije kao i parking ispred NLB banke odakle i obavljaju svoje vožnje.

“Policija u Kalesiji i inspekcija imaju pravo takve taksi vozače da kazne, znači taksista može primiti putnike na onom štandu koji je dobio. On putnika ne smije uzeti ni na autobuskom stajalištu” kazao je za Kalesija online Zuhdija Alikadić refrent za saobraćaj u Općini Kalesija.

On ističe da taksi vozači koji primaju putnike na parking prostoru ispred Općine i ispred TC Bingo krše zakon i takve policija može kazniti.

Općina Kalesija ima 50 registriranih taksi vozača, a djeluju i dva udruženja taksista. Ono što zabrinjava jest da taksisti koji krše zakon svjesno ugrožavaju učesnike u saobraćaju stvaranjem gužve na parking prostorima sa kojih protiv zakonski obavljaju taksi djelatnost. To se dešava svega dvadesetak metara od policijske stanice u Kalesiji.

Ono što je opće poznato je da policija kažnjava “obične” vozače koji se zaustave na taksi štandu, a to isto ne rade sa taksi vozačima koji sa javnih površina i parking prostora mimo svojih taksi štandova obavljaju djelatnosti.

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Promocijom romana „Iza rešetaka ljubavi“, počela je 29. manifest …

Konkretne aktivnosti Vlade TK na prevenciji poplava: Hidrološka mjern …

Umra novembar-decembar sa kalesijskom agencijom

Ajnur Šišić frizer iz Živinica, putuje na prestižno takmičenje u …

U Domu zdravlja Živinice obilježen Svjetski dan mentalnog zdravlja

CLOSE
CLOSE