Kalesija 19°

MIRALEM PJANIĆ: MORAMO PROMIJENITI NAŠ MENTALITET

Miralem Pjanić zbog bolova u koljenu nije igrao prijateljski susret protiv Egipta. Roma je zamolila Safeta Sušića da poštedi Miralema, a on to prihvatio, prvenstveno zbog činjenice da će i naša reprezentacija u maju tražiti uslugu od rimskog kluba, koji će nadamo se pustiti Pjanića na pripreme reprezentacije 15. maja, kolo prije kraja talijanskog šampionata.

Kalesija_info_00186

“Još na startu proljetnog dijela sezone, u utakmici protiv Juventusa dobio sam udarac u koljeno, od kojeg se još nisam oporavio. Za Romu sam igrao pod injekcijama, ali su mi doktori sugerisali da mi je potreban odmor kako bih zaliječio povredu. Stoga sam zamolio selektora Sušića da me poštedi u utakmici protiv Egipta”, kazao je Pjanić za Oslobođenje.

Poraz i sva dešavanja u reprezentaciji i oko nje nisu ostavili ravnodušnim ni našeg najboljeg veznjaka. S klupe mu nije bilo jednostavno gledati šta se dešavalo na terenu…

“Ne smije nam se dogoditi da izgubimo od Egipta. Izborili smo plasman na Svjetsko prvenstvo, a to bi trebao biti dokaz da smo veliki tim i tako se moramo ponašati, čak i u prijateljskim utakmicama. Definitivno, nešto moramo promijeniti, a prije svega mentalitet ako želimo da postanemo velika reprezentacija. Imamo dovoljno vremena da to uradimo do odlaska u Brazil”, zaključio je Pjanić, koji se zagonetno nasmijao na pitanje hoćemo li ga uskoro gledati u dresu PSG-a, s obzirom na to da je prošle sedmice iz VIP lože Parka Prinčeva gledao derbi svetaca protiv Marseillea.

Kalesija.com/Oslobođenje

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

BKC Kalesija nosilac aktivnosti na novoj predstavi HASANAGINICA, reži …

U nedjelju izmjena režima saobraćaja u Kalesija Centar i prigradskim …

Žene iz Miljanovaca organizuju akciju “Jedan kolač-jedna nada” z …

Svjetski dan bez automobila bit će obilježen i u Kalesiji

Donesena prvostepena presuda za Darka Petrovića (47) iz Tuzle

CLOSE
CLOSE