Kalesija 27°

Kalesija po uzoru na Tuzlu, uskoro naplata parkinga

parking10Pripadnici PU Kalesija svakodnevno se susreću sa nesavjesnim vozačima koji svoja vozila parkiranju na mjestima na kojima to nije predviđeno. Kazna za takvo nešto je 40 KM. Pored nesavjesnih vozača tu je i problem ulaska teretnih vozila i autobusa u ulicu Žrtava genocida u Srebrenici pa se samim tim stvaraju i velike gužve. Kako je za Kalesija online potvrđeno policajci su više puta upućivali i dopise adresirane na Općinu Kalesija kako bi se to spriječilo ili kako bi se izmjenile postojeće Odluke.

Iz naših izvora saznajemo da bi od ljeta trebao biti zabranjen ulaz u ulicu Žrtava genocida u Srebrenici (Uni Credit banka) do skretanja za Piemonte za teretna vozila i autobuse, a u planu je i ugradnja parking aparata koji će koristiti za naplatu parkinga. Isti izvor tvrdi da bi cijena parkiranja po jednom satu iznosila 1 KM na dijelu od Lipe do skretanja prema Piemonteu, dok bi cijena od 0.50 KM po jednom satu bila na dijelu od skretanja za Piemonte do Gradske dvorane.

Naplata parkiranja bi se vršila i na dijelu kod Binga u centru Kalesije kao i na parkiralištu ispod Caffe bara Febi te na Gradskom trgu i na dijelu puta prema MSŠ Kalesija.  Na ovaj način smanjile bi se gužve u centru Kalesije, a svakako bi se punila i općinska kasa. Prijedlog je i da se ta sredstva dobijena od naplate parkinga usmjere u finansiranje sportskih klubova u Kalesiji poput FK Bosna, ŽOK Bosna, OK Bosna i KK Bosna.

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Ovo su hrabri policajci koji su spasili imama i njegovu porodicu u Jab …

10 vijećnika iz prošlog saziva opet u OV Kalesija

Uhapšeno pet osoba: Djecu tjerali na prosjačenje

Živinice: SDA osvojila 13 vijećničkih mandata

Odbojkaši utakmicom u sali MSŠ Kalesija počinju sezonu u Premijer l …

CLOSE
CLOSE