Kalesija 27°

Da li će Dževad Hadžić naslijediti Seada Čauševića?

dzevadSead Čaušević nekadašnji premijer Tuzlanskog kantona više nije predsjednik KO SDP-a. Pisanu ostavku Čaušević je ponudio partiji, a već se počelo pričati i o njegovom nasljedniku.

Među imenima našlo se i ime predsjednika SDP-a u Kalesiji Dževada Hadžića kojeg bi većina članova voljela i vidjeti na ovoj funkciji s obzirom da je radio više nego dobro kao predsjednik Kluba poslanika SDP-a u Skupštini TK. Tu je još i ime Slađana Ilića koji trenutno obnaša funkciju predsjednika Skupštine TK, kao i Enver Bijedić koji je federalni ministar prometa i komunikacija.

Za predsjendika KO začešljao se i propali ministar Sead Hasić kojeg mnogi u partiji zajedno sa Čauševićem krive za “propast” partije u našem kantonu s obzirom da je pod svaku cijenu htio biti ministar, pa je tako u kratkom periodu bio ministar za rad, socijalnu politiku i povratak, a zatim i ministar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Kako je za Kalesija online potvrđeno Glavni odbor SDP-a iz Sarajeva je već imenovao za vršioca dužnosti predsjendika KO SDP-a Envera Bijedića koji će tu funkciju obnašati dok članovi ne izaberu novog predsjednika.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Ovo su hrabri policajci koji su spasili imama i njegovu porodicu u Jab …

10 vijećnika iz prošlog saziva opet u OV Kalesija

Uhapšeno pet osoba: Djecu tjerali na prosjačenje

Živinice: SDA osvojila 13 vijećničkih mandata

Odbojkaši utakmicom u sali MSŠ Kalesija počinju sezonu u Premijer l …

CLOSE
CLOSE