Kalesija

Nedžad rek'o pa porek'o: Reagiranje

nedzad_dzaficNakon što smo objavili tekst pod nazivom „Nedžad Džafić za Kalesija Online: Radićemo sve da našim građanima bude bolje!“ i nakon to je vidio veliki broj negativnih komentara adresiranih baš na njegovo ime reagirao je i predjedavajući OV Kalesija Nedžad Džafić koji nam je uputio e-mail koji u cjelosti prenosimo.

———————————————–

Poštovani,na Vašem portalu objavljen je tekst, nepotpisan, pod naslovom „Nedžad Džafić za Kalesija Online: Radićemo sve da našim građanima bude bolje!“, 02. februara 2014. godine. Budući da je u ovom tekstu iznesen veliki broj izmišljenih činjenica, moram upoznati javnost da je i sam intervju kao takav – izmišljen.
No, da bi ovo reagiranje imalo smisla, moram navesti i kompletan tekst „intervjua“, budući da su iz teksta naknadno izbačeni pojedini dijelovi.

Dakle, prva verzija teksta je slijedeća:

„Općina Kalesija je jedna od rijetkih koja je prošlu godinu završila u plusu. To prvenstveno znači da se sve radilo “domaćinski” te da društveni novac nije trošen nenamjenski. Iako je u Budžetu Kalesije vidljiv plus, građani nisu psjetili napredak ka boljem. Na evidenciji Zavoda za zapošljavanje u decembru je bilo 9.202 osobe, što je manje nego što je bilo u januaru 2013. godine kada je taj broj bio 9.468.
Iako se građani najviše žale na nezaposlenost u našoj općini tu su još i žalbe kada je u pitanju vodovod i druga infrastruktura u gotovo pa svim MZ. S tim u vezi razgovarali smo i sa predsjendikom Stranke demokratske akcije Nedžadom Džafićem koji je ujedno i predsjedavajući Općinskog vijeća Kalesija.  Naime, on ističe da se u prošloj godini mnogo radilo na infrastrukturi svih MZ.
“Problemi su rješeni u mnogim mjestima, još nam je ostalo da rješimo problem vodosnabdijevanja u Babajićima, ali i to će biti uskoro. No, kada je u pitanju asfaltiranje mislim da smo u sva sela doveli asfaltni put. Sada su na redu trotoari, ali u finansiranje tih projekata treba da se uključi i Vlada TK i Vlada FBiH, s obzirom da su neki putevi u njihovoj nadležnosti”, istakao je za Kalesija online Džafić.

Džafić ističe da se u prošloj godini dosta radilo kako bi s epoboljšao život kalesijaca, te da će se tim tempom nastaviti i u ovoj godini.

“Naš proritet je da završimo Gradsku dvoranu jer ćemo u jesenjem dijelu imati dva premijerligaška kluba u odbojci, a onoliko koliko je u našoj moći pomoći ćemo i fudbalere ako uđu u Prvu ligu FBiH”, kazao je predsjedavajući OV Kalesija.
Iako ima dobru saradnju sa načelnikom koji dolazi iz iste stranke kao i on, tu bi u ovoj godini mogao nastati i problem, jer je sadašnji načelnik Rasim Omerović u planu da se kandiduje za Parlament BiH, a ukoliko prođe to bi značilo da bi krajem ove ili početkom naredne godine mogli imati i nove izbore.

“Vanredni izbori bi nas malo usporili u realizaciji zacrtanih planova, ali ako Omerović odluči da ide kao kandidat za Parlament BiH mi mu želimo srećui imat će podršku stranke”, rekao je Džafić.
No, upitan ko bi mogao biti kandidat za načelnika Kalesije, Džafić nije želio otkriti ime osobe ističući da će o tome odlučiti članovi Stranke demokratske akcije. On nam nije ni potvrdio, ali ni demantovao to da će kandidat za načelnika Kalesije biti upravo on ili bivši ministar zdravstva Asim Musić.“

Ovom prilikom želim istaći da sam sa jednim od novinara koji piše za Vaš portal razgovarao samo i jedino o prioritetima rada Općinskog vijeća Kalesija u 2014. godini, sve ostalo je ili plod mašte, ili tendenciozno poturanje lažnih informacija.
Kalesija Online je portal koji čita mnogo ljudi. To bi trebao biti dovoljan razlog da povedete računa o sadržajima Vaših članaka, vijesti, i ostalih sadržaja. Kao ozbiljan medij kakvim Vas i držim, dužni ste istinito informisati javnost. S tim u vezi tražim da ovo reagiranje objavite u cjelosti, na Vašoj stranici, i na Facebook stranici, gdje se već vodi žustra rasprava na bazi neprovjerenih informacija, a koja mi nanosi ličnu i profesionalnu štetu i kalja ugled mene i moje porodice.

Srdačno,
Nedžad Džafić, predsjedavajući OV Kalesija

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Putevi u BiH: Postoji velika opasnost od obrušavanja zemlje ili kamen …

Servisne informacije iz Živinica (10. 10. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (10. 10. 2024.)

Konačna rang lista korisnika sredstava sa pozicije „Podrška mladim …

Politički subjekti imaju 15 dana da uklone sve oglase, plakate i post …

CLOSE
CLOSE