Kalesija

FOTO: Djeca u Osnovnoj školi Kalesija se griju uz grijalicu

djecaRoditelji učenika u Osnovnoj školi Kalesija koji nastavu pohađaju u učionicama koje su pri zgradi MSŠ Kalesija danas su najavili da neće više djecu slati u školu ukoliko menadžment ne obezbjedi adekvatne sulove za rad. Naime, roditelji tvrde da se njihova djeca već danima griju uz grijalice koje su kupili roditelji kako bi zagrijali učionicu u kojoj boravi dvadesetak mališana.

“Ovo je katastrofa, naša djeca se ovdje smrzavaju. Bili smo kod direktora škole Nermina ili kako se vez zove, ali on nam je rekao da to nije njegova nadležnost da rješava već Ministarstva obrazovanja”, kazala nam je Mirnesa Smajlović inače predsjednica roditelja.

Ona se sa drugim roditeljima složila u tome da se pronađu adekvatne učionice u kojima će boraviti njihova djeca ili da se nastava obustavi pa da se nadoknadi kada za to dozvole vremenski uslovi.

“Zar je normalno da djeca u bundama i rukavicama prate nastavu. Bivši direktor Suad Hasanović nam je pomagao, djeca su imala grijanje u dogovoru sa roditeljima je reagovao brže, dok je sada sve “palo” na roditelje. Mi donosimo grijalice od kuće, ali ni to ne pomaže. Naša djeca kada dođu na nastavu ulaze u učionice u kojima je temperatura i minus pet”, istakla je za Kalesija online Ilda Čirak.

Pored problema sa grijanjem roditelji ističu da ništa bolja situacija nije ni kada je u pitanju parket kojeg gotovo pa nema.

djeca2

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Putevi u BiH: Postoji velika opasnost od obrušavanja zemlje ili kamen …

Servisne informacije iz Živinica (10. 10. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (10. 10. 2024.)

Konačna rang lista korisnika sredstava sa pozicije „Podrška mladim …

Politički subjekti imaju 15 dana da uklone sve oglase, plakate i post …

CLOSE
CLOSE