Kalesija

FOTO: Članovi AMK “Piemonte” obišli porodicu Mujkić u Memićima

amk_piemonteČlanovi AMK “Piemonte” Tuzla uz pomoć prijatelja u nedjelju su organizovali druženje na kojem su prikupili određene količine hrane i novca za porodicu Šefike Mujkić iz Memića. Naime, četrdesetčetverogodišnja Šefika živi sa kćerkom Eminom u veoma teškim uslovima. Bez primanja i bez novca primorane su nekada i na “post” iako nije ramazan. Emina je znala bez užine provesti dane i dane u školi, a njena bolesna majka nije u mogućnosti da kćerki obezbjedi koricu hljeba.

“Mi smo održali druženje prikupili smo dosta stvari za ovu porodicu, a tu je i nešto novca koji će Emini pomoći pred početak drugog polugodišta da kupi sebi sve što joj je potrebno, a i da obezbjedi majki lijekove”, kazao je za Kalesija online predsjednik AMK “Piemonte” Tuzla Muamer Selimović.

On ističe da se na druženje odazvao i veliki broj  članova, drugih udruženja među kojima su najbrojniji bili oni iz AMK “Bad boys” iz Živinica.

“Hvala svima koji su pomogli, hvala puno ovoj omladini koja je pokazala da ima srce i dušu”, prokomentarisala je Šefika Mujkić koja se žalila na bolove u glavi. Ona ističe da će sve stvari dobro doći njenoj kćerki koja nakon dugo vremena ima šta jesti i šta obući.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Konačna rang lista korisnika sredstava sa pozicije „Podrška mladim …

Politički subjekti imaju 15 dana da uklone sve oglase, plakate i post …

Kalesija: U petak izložba slika polaznika Škole slikanja

Nekoliko kalesijskih naselja sutra bez struje

U toku posljednje pripreme za vašar u Puračiću

CLOSE
CLOSE