Kalesija 12°

FOTO: Četiri para opreme za pionire FK Bijeljevac iz Miljanovaca

oprema5Kadro Aljukić već godinama radi sa mlađim kategorijama u FK Bijeljevac. S obzirom na tešku ekonomsku situaciju kako u državi tako i u sportskim kolektivima uvijek su imali problema sa prikupljanjem opreme za nastupe na turnirima širom naše države. No, zahvaljujući humanim ljudima izgleda da su ti problemi prevaziđeni te da će ova godina za pionire u ovom klubu biti više nego dobra.

Naime, u ovaj klub danas su uručena četiri para kompletne opreme. Alen Zahirović koji je godinama nosio dres seniorskog sastava FK Bijeljevac obezbjedio je zajedno sa ocem Alosmanom dva kompleta opreme u Švicarskoj te ih je danas i uručio treneru Kadri Aljukiću. Inače njegov otac je godinama bio član Uprave kluba te je učestvovao u uređenju sportskih prostorija, ali je i svom klubu darovao oko desetak fudbalskih lopti kao i nekoliko pari kopački.

Dva kompleta opreme za mališane u Bijeljevcu obezbjedio je i Mirnes Bajrić iz Gojčina koji se nalazi u Njemačkoj. On s ena ovaj potez odlučio nakon što je vidio da pioniori iz ovog kluba godinama nastupaju u jednoj opremi na svim turnirima.

“Ovo će puno pomoći našim mališanima. Hvala donatorima. Hvala puno i našem Alenu koji nije zaboravio svoj klub i koji je pokazao da je pravi čovjek i sportista”, kazao je za Kalesija online Kadro Aljukić.

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Konačna rang lista korisnika sredstava sa pozicije „Podrška mladim …

Politički subjekti imaju 15 dana da uklone sve oglase, plakate i post …

Kalesija: U petak izložba slika polaznika Škole slikanja

Nekoliko kalesijskih naselja sutra bez struje

U toku posljednje pripreme za vašar u Puračiću

CLOSE
CLOSE