Kalesija 12°

Općina Kalesija povećala novčana davanja političkim strankama

ov_kalesijaOpćinsko vijeće Kalesija na posljednjoj sjednici usvojilo je Budžet za narednu godinu, sa malim suficitom iz ove godine. Budžetom je planirano i 14.474 KM za rad političkih stranaka koje imaju vijećnike u Općinskom vijeću Kalesija.

Tako će Stranka demokratske akcije sa osam vijećnika iz budžeta naredne godine dobiti 3.840 KM što je za 341 KM više nego ove godine. Socijaldemokratska partija će sa šest vijećnika dobiti 2.473, a tri vijećnika Narodne stranke Radom za boljitak 2.232 KM.

Stranka za BiH sa sva vijećnika dobit će 1.186 KM koliko i Savez za bolju budućnost, Kasim Selimović vijećnik Saveza za bolju budućnost dobit će 864 KM, kao i po jedan vijećnik SDU-ai A SDA. 322 KM je predviđeno za predstavnika nacionalnih manjina, u ovom slučaju za Mehmeda Suljkanovića koji predstavlja 40 građana. Klub samostalnih vijećnika će dobiti 643 KM. Zanimljivo je da raspodjelom sredstava naredne godine nisu planirana dva vijećnika koji su u OV Kalesija ušli ispred Bosanskoheregovačke patriotske stranke i koji su istu napustili, a ove godine su dobili 888 KM.

(Kalesija.com)

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Konačna rang lista korisnika sredstava sa pozicije „Podrška mladim …

Politički subjekti imaju 15 dana da uklone sve oglase, plakate i post …

Kalesija: U petak izložba slika polaznika Škole slikanja

Nekoliko kalesijskih naselja sutra bez struje

U toku posljednje pripreme za vašar u Puračiću

CLOSE
CLOSE