Kalesija 15°

PRIJEDLOG BUDŽETA OPĆINE KALESIJA ZA 2014. GODINU IZNOSI 7 MILIONA I 237 HILJADA KM

Općinsko vijeće Kalesija će na 12.redovnoj sjednici, koja će se održati u četvrtak, 26.decembra, razmatrati Prijedlog budžeta općine Kalesija za 2014. godinu.

Predloženi budžet za iduću godinu iznosi 7 miliona i 237 hiljada KM, od čega prihodi i primici iznose 6 miliona i 615 hiljada KM, dok preostalih 621.hiljada KM predstavlja preneseni višak prihoda iz ove godine.

Opcinsko-vijece-3

Planirani prihodi od poreza, u iznosu od 4 miliona i 24 hiljade KM, su manji za 5 hiljada u odnosu na ovogodišnji budžet (4 miliona i 29 hiljada KM), dok bi neporezni prihodi, prema planu, trebali biti uvećani za 257 hiljada KM.

Također, planirano je i povećanje tekućih potpora i grantova za oko 96 hiljada KM i kapitalnih primitaka za oko 300 hiljada KM.

Kada su u pitanju rashodi, izdaci za plate zaposlenih su zadržani na nivou iz 2013.godine, izuzev u službama gdje je planirano upošljavanje novih radnika, za koje je planirano povećanje za oko 198 hiljada KM.

Budžetom općine Kalesija za narednu godinu planiran je nastavak radova na izgradnji sportske dvorane (400 hiljada KM), asfaltiranje lokalnih puteva (300 hiljada KM) izgradnja vodovoda Babajići- Kundakovići (210 hiljada KM) i izgradnju objekta za potrebe JP „Vodovod i kanalizacija“ Kalesija (100 hiljada KM).

Sportska udruženja u Kalesiji i u idućoj godini mogu računati na sredstva od 170 hiljada KM, a na istom novu su planirana i sredstva za stipendiranje u iznosu od 80 hiljada KM.

Pored razmatranja budžeta, pred vijećnicima će naći Odluka o izvršenju budžeta za 2014. godinu, Odluka o davanju saglasnosti na Cjenovnik komunalnih usluga distribucije vode za piće i odvodnje otpadnih voda na području općine Kalesija i Programi rada općinskog načelnika, vijeća, praobranilaštva i kalesijskih javnih ustanova i preduzeća za 2014. godinu.

Kalsija.com/Feral

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Politički subjekti imaju 15 dana da uklone sve oglase, plakate i post …

Kalesija: U petak izložba slika polaznika Škole slikanja

Nekoliko kalesijskih naselja sutra bez struje

U toku posljednje pripreme za vašar u Puračiću

Kalesija: 100.000 KM za Predškolsku ustanovu

CLOSE
CLOSE