Kalesija 15°

FOTO: U odličnoj atmosferi odbojkaši Bosne slavili protiv Modriče

U okviru jedanaestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za odbojkaše, Bosna iz Kalesije je pred oko dvije stotine gledalaca uspjela sa 3:2 savladati ekipu Modriča-Optima, po setovima 27:29; 25:15; 26:24; 19:25; 15:10.

Gosti su bolje otvorili samu utakmicu, pa su na samom početku prvog seta uspjeli se rezultatski odmaći od domaćina.U jednom dijelu rezultat je glasio 13:16. No, brze lopte tehničara Aldina Džafića prema Selmiru Bešliću i Jasminu Požegiću dovele su do rezultata 17:16 u korist domaćih koji na žalost nisu uspjeli takav rezultat privesti do kraja.

Nakon poraza u prvom setu, domaći su u drugom u potpunosti “razbili” goste, a u jednom trenutku razlika je bila i plus 12. Treći set donio je neizvjesnost jer se igralo poen za poenom, a domaći nošeni dobrim navijanjem kao u stara dobra vremena dolaze do prednosti u setovima od 2:1. Tamam kada je publika pomislila da je sve rješeno u korist domaćina, gosti dunose nervozu u ekipu Bosne, te četvrti set rješavaju u svoju korist, ali moramo reći zahvaljujući greškama sudije Darka Savića, koji je u više navrata sudio u korist gostiju.

Peti odlučujući set, donio je nervozu među igrače, a možemo slobodno reći i navijače ovog kluba. U jednom trenutku rezultat je bio 3:7, a trener domaćih tada u igru uvodi Mirnesa Mešanovića koji svojim servisima uspjeva vratiti rezultat u mrtvu tačku, pa čak i preokrenuti u korist domaćih. Igralo se poen za poenom, a onda je proradio blok domaćih kao i napad te set se završava 15:10.

Moramo reći da su u ovoj utakmici domaćima najviše problema stvarali Dragan Blagojević i Dejan Milošević koji su nosili cijelu igru svoje ekipe.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Donesena prvostepena presuda za Darka Petrovića (47) iz Tuzle

Najava utakmica u kantonalnim ligama

U Živinicama će prigodnim sadržajima biti obilježen Međunarodni d …

Putevi u BiH: Saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom …

Servisne informacije iz Živinica (20. 9. 2024.)

CLOSE
CLOSE