Kalesija 15°

Mersed Hasanović formirao komisiju koja će ispitati navode učenika kojeg je navodno udario profesor

mssssPovodom pisanja pojedinih medija o „navodnom“ incidentu u MSŠ Kalesija, odnosno prijavi učenika MSŠ Kalesija Muje Pejzića da ga udario profesor ove škole, Kalesija online je saslušala i drugu stranu, tačnije direktora ove škole Mersada Hasanovića.

“Tačno je da je učenik Pejzić Mujo  prijavio PU Kalesija da ga je profesor matematike Aljić Bećir, uposlenik MSŠ Kalesija, udario nogom u prostorijama škole”, tvrdi direktor.

Stav rukovodstva škole je da se utvrdi istina vezano za navode u prijavi učenika, zasnovana na činjenicama i da se svi odgovorni za ovaj incident kazne, bilo da je riječ o učeniku ili profesoru.

„Niko nema pravo da krši zakon i propise u školi i rukovodstvo škole će oštro sankcionisati sve sudionike ovog incidenta ukoliko se utvrdi da su krivi, jer niko nema pravo da narušava ugled škole, profesora i učenika“ – riječi su direktora škole Hasanović Mersada.

S tim u vezi rukovodstvo škole je formiralo komisiju koju čine predstavnik vijeća roditelja, sindikata i pedagog škole, sa zadatkom da utvrdi činjenice vezane za ovaj događaj.

Koliko saznajemo procedura je u toku, te da su izjave sudionika ovog događaja dosta oprečne u odnosu na navode učenika koji je prijavio incident, tako da će potrajati određeno vrijeme dok se ne utvrdi prava istina. Izjave pojedinih učenika koji su u vrijeme “incidenta” bili u blizini se razlikuju. Pojedinci su u svojim izjavama čak napisali da je učenik od ranije imao problema sa rukom, odnosno da je ranije imao povredu. No, Pezić je ipak pomoć nakon ovog “incidenta” zatražio u Domu zdravlja Kalesija. Kako saznajemo zbog sve situacije koja je nastala profesor Aljić je imao i zdravstvenih problema sa srcem, pa je trenutno na bolovanju.

Također rukovodstvo škole osuđuje pisanja pojedinih medija o ovom događaju a da prije toga nisu kontaktirali školu i tražili mišljenje i stav o istom, ističe Hasanović.

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Putevi u BiH: Saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu

Servisne informacije iz Živinica (9. 10. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (9. 10. 2024.)

Centralna banka BiH uvodi jedinstvenu naknadu za obavljanje platnih tr …

Mersudin Ahmetović u trenerskim vodama, radit će s bivšim igračem …

CLOSE
CLOSE