Kalesija 15°

Incident u Mješovitoj srednjoj školi Kalesija: Profesor nogom udario učenika?!

Službenicima PU Kalesija, kako saznaje Oslobođenje, 12. novembra obratio se roditelj M. P, te prijavio da je tog dana profesor u Mješovitoj srednjoj školi Kalesija udario njegovog 16-godišnjeg sina.

IMAG0021

Kako  je potvrdio Izudin Šarić, portparol MUP-u TK-a, otac je doveo sina u policijske prostorije, te kazao da je profesor njegovog sina, inače učenika 2. razreda, udario u hodniku ispred kabineta.

– Otac nije znao o kojem se profesoru radi. Kasnije je policija bila u školi, pronašla profesora, te obavila razgovor s njim. To je to što imamo za sada. Policija u Kalesiji još uvijek radi na ovom slučaju, kazao nam je Šarić, navodeći da je o cijelom slučaju obaviješten i tužilac.

Inače, kako se moglo čuti, do ovog incidenta je došlo nakon što su pojedini učenici galamili na hodniku. U tom momentu, kako smo nezvanično saznali, profesor B. A. je izašao iz kabineta, te nogom udario 16-godišnjaka, koji se slučajno našao ispred kabineta. Za 16-godišnjeg mladića u Kalesiji se može čuti da je miran i uzoran učenik, dok je njegov otac privatni poduzetnik.

O ovom incidentu se do sada nije oglasilo rukovodstvo Mješovite srednje škole u Kalesiji, ali ni Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK-a. Također nije poznato da li će profesoru biti izrečene neke sankcije, te da li će otac napadnutog dječaka podnijeti privatnu tužbu.

(OSLOBOĐENJE)

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Putevi u BiH: Saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu

Servisne informacije iz Živinica (9. 10. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (9. 10. 2024.)

Centralna banka BiH uvodi jedinstvenu naknadu za obavljanje platnih tr …

Mersudin Ahmetović u trenerskim vodama, radit će s bivšim igračem …

CLOSE
CLOSE