Kalesija 15°

Kalesijski odbojkaši u velikim problemima uoči finala Kupa Federacije – Brčaci jesu favoriti, ali nema predaje

Iako su odbojkaši kalesijske „Bosne“ ove godine postigli velike uspjehe, klub se nalazi u vrlo teškoj situaciji. Bilo je nagovještaja da bi se klub mogao prestati da takmiči. Srećom, to se nije dogodilo. U nedjelju, u sarajevskoj Skenderiji, Kalesijci će igrati finalnu utakmicu Kupa protiv brčanskog Jedinstva.

ok_bosna6

Zbog besparice, u prethodna dva prvenstvena kola, Kalesijci su nastupili nekompletni jer je nekoliicna igrača odbila da igra. Od Adnana Karića, sekretara i trenera OK Bosna, saznajemo da će u Sarajevu ipak biti kompletni.

– Uspjeli smo privoljeti igrače, koji su odbijali da igraju, da se vrate, da ne ostavljaju klub na cjedilu kad smo već došli do finala. Jedinstvo jeste favorit, ali mi se ne predajemo, kaže Adnan Karić, dodajući da su u Bosni zadovoljni i činjenicom da su plasmanom u finale automatski obezbijedili i plasman u završnicu Kupa BiH.

Da podsjetimo, u martu ove godine Kalesijci su u finalu Kupa BiH izgubili upravo od Jedinstva i ovo je na neki način repriza tog finala. Kalesijski navijači vjeruju da Mirza Tubić, Selmir Bešlić, Mirnes Idrizović, Aldin Džafić,  Sabahudin Burek, Damir Mehmedović, Semir Turić i ostali igrači trenera Adnana Karića mogu biti ravnopravan takmac i da mogu i osvojiti pobjednički pehar.

Adnanu Kariću pomalo smeta što se finale Kupa Federacije igra u Sarajevu.

– U Završnici nastupaju tri kluba sa područja TK i Distrikta Brčko: Kula Gradačac, u ženskoj konkurenciji, te Jedinstvo i mi u ženskoj. Zbog toga je završnicu trebalo organizirati u Tuzli, Brčkom ili Gradačcu. Mi smo jedva prikupili 600 KM za participaciju u troškovima organiziranja finalne utakmice, a najmanje još toliko treba nam za odlazak u Sarajevo, kazuje Adnan Karić.

U OK Bosna žale što, zbog nedostatka novca, ne mogu organizirati odlazak navijača u Sarajevu, ali se ipak nadaju da će biti onih koji će u svojoj režiji doći da ih bodre.

Kalesija.com

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Donesena prvostepena presuda za Darka Petrovića (47) iz Tuzle

Najava utakmica u kantonalnim ligama

U Živinicama će prigodnim sadržajima biti obilježen Međunarodni d …

Putevi u BiH: Saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom …

Servisne informacije iz Živinica (20. 9. 2024.)

CLOSE
CLOSE