Kalesija 18°

Gotovo kompletan BPS Tuzlanskog kantona prešao u Stranku za BiH

abcMeđu onima koji su napustili BPS su i kalesijski vijećnici prof. dr. Sead Selimović i dr. Asim Mehmedović

Stranka za Bosnu i Hercegovinu na Tuzlanskom kantonu je bogatija za gotovo kompletnu stranačku infrastrukturu Bosansko patriotske stranke, objaio je danas bportal. U ime BPS-a vijest o prelasku velikog dijela BPS-a u Stranku za BiH saopćio je aktuelni poslanik u Skupštini Tuzlanskog kantona Džemal Jukan, na danas održanoj press konferenciji upriličenoj tim povodom, na kojoj je bio prisutan i predsjednik Stranke za BiH Amer Jerlagić.

– Nije riječ o osnivanju nove stranke niti o koaliciji, nego o integrisanju u Stranku za Bosnu i Hercegovinu koja dobija novu snagu i svježinu, navode iz S BiH.

U Stranku za Bosnu i Hercegovinu prešlo je sedam općinskih organizacija sa svom infrastrukturom (Gradačac, Doboj-Istok, Gračanica, Srebrenik, Lukavac, Čelić, Kalesija i dijelom Tuzla), jednaest općinskih vijećnika, poslanik u Skupštini TK (općinski vijećnici i poslanik će do kraja mandata u vijećima i Skupštini biti „nezavisni“, ali će podržavati i provoditi politiku Stranke za Bosnu i Hercegovinu), dva ministra u Vladi TK, pozicije koje pokriva BPS u navedenim općinama, pozicije koje pokriva BPS na TK, istaknuti kadrovi BPS sa područja TK (zamjenik predsjednika stranke i zamjenica Glavnog odbora stranke, pet članova Predsjedništva stranke , osam članova Glavnog odbora stranke itd.).

Bolje obaviješteni su znali da je Kantonalna organizacija BPS-a posljednjih pet mjeseci u velikim problemima. Krajem maja zamjenik predsjednika stranke i predsjednica GO Mirsada Prašo i poslanik u Skupštini TK Džemal Jukan su upoznali predsjednika stranke Sefera Halilovića sa svim problemima kao i mogućim posljedicama po stranku na TK, ali je izostala bilo kakva reakcija a problemi su se produbljavali.

Sada već bivše članstvo BPS najviše zamjerki ima na način rada Mirsada Selimovića, skupštinskog zastupnika i predsjednika Kantonalnog (Regionalnog) odbora BPS-a.

Za razliku od Kalesijca Mirsada Selimovića, koji je ostao uz Sefera, prof. dr. Sead Selimović i dr. Asim Mehmedović, koji su članovi Općinskog vijeća Kalesija, zajedno sa ministrom prof. dr. Senaidom Hadžićem, napustili su BPS.

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Centralna banka BiH uvodi jedinstvenu naknadu za obavljanje platnih tr …

Mersudin Ahmetović u trenerskim vodama, radit će s bivšim igračem …

Igrao za Njemačku protiv BiH, sada će u dresu Zmajeva nastupiti prot …

Uspješno relizovan projekat “Bolje spriječiti nego liječiti”

Kalesija prednjači sa najvećom površinom koja je planirana za sjetv …

CLOSE
CLOSE