Kalesija 24°

Djevojka iz kalesijskog horora želi biti uspješna veterinarka

Njemačka državljanka Betina Signer (Bettina Siegner), koja je sedam godina psihički i fizički zlostavljana u zaseoku Karavlasi kod Kalesije, napustila je Bosnu i Hercegovinu te se vratila u rodnu Njemačku.

Betina 03

Normalan život

Djevojka čiji je slučaj zlostavljanja sredinom maja prošle godine u Kalesiji šokirao Evropu trenutno živi s ocem Alfredom i starijom sestrom Anet (Annette). Smještena u blizini Hanovera, Betina pokušava, koliko je moguće, normalizirati svoj život.

– Odmah po dolasku u Njemačku stupila sam u kontakt s ocem i sestrom i sada živim s njima. Pokušavam se naviknuti na normalan život te završiti školu – kazala je Betina.

Njena je želja da postane veterinarka ili da u budućnosti radi sličan posao koji podrazumijeva brigu o životinjama. U isto vrijeme kada se Betina dobrovoljno iz sigurne kuće vratila u Njemačku, njena majka Kristina Signer (Christine), jedna od osumnjičenih za višegodišnje zlostavljanje, protjerana je iz BiH u matičnu zemlju.

Teški poslovi

Kako smo saznali, Kristina je nakon Njemačke otišla živjeti u Austriju, a Betina ne želi imati nikakav kontakt s njom.

Podsjetimo, u ovom nezapamćenom hororu kod Kalesije Milenko i Slavojka Marinković, zajedno s Betininom majkom Kristinom, godinama su zlostavljali ovu djevojku.

Osim što su je tjerali da radi najteže fizičke poslove, postoje tvrdnje komšija da su djevojci članovi porodice Marinković nožem rezali lice, a redovno je dobivala i batine od njih. I Milenko i Slavojka osuđeni su za ovaj slučaj.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Centralna banka BiH uvodi jedinstvenu naknadu za obavljanje platnih tr …

Mersudin Ahmetović u trenerskim vodama, radit će s bivšim igračem …

Igrao za Njemačku protiv BiH, sada će u dresu Zmajeva nastupiti prot …

Uspješno relizovan projekat “Bolje spriječiti nego liječiti”

Kalesija prednjači sa najvećom površinom koja je planirana za sjetv …

CLOSE
CLOSE