Kalesija 25°

FOTO: Kako su mladi bez pomoći općine oživjeli “Mejtefište” u Vukovijama

mejtefiste2Igralište pod nazivom “Mejtefište” u Donjim Vukovijama generacijama je služilo za rekreaciju i zabavu. Mnogi su upravo tu napravili i svoje prve korake u nogometu. No, 2010. godine izgradnjom tzv “betonskog” stadiona u većini je uništen onaj travnati i prepušten propadanju.

No, grupica onih koji su ovom igralištu željeli vratiti sjaj došla je na ideju obnove igrališta, uz nadu da će im pomoći nadležni organi općine u kojoj žive. Iz ovih krajeva glasove su do sada kupili mnogi i upravo ti mnogi koji su sada u vijećima i na funkcijama zaboravili su data obećanja, a to je pomoć mladima.

Adnan Hodžić, Šaban Hodžić i Moamer Habibović odlučili su sastaviti projekat za renoviranje navedenog igrališta i taj projekat je podržan od „Fondacije tuzlanske zajednice“ „Omladinske banke Kalesija“ i finansijski podržan u iznosu od 750 KM. Međutim svi su znali da je to nedovoljno sredstava kako bi se krenulo u obnovu “Mejtefišta”, pa sumladi došpli na ideju da od kuće do kuće prikupljaju sredstva. Na taj način uspjeli su prikupiti 2.200 KM. Međutim snagom jedinstva maldi iz Donjih Vukovija nisu posustajali, pa su radopve na terenu uzeli u svoje ruke kako bi “novac” uložili u travu, mreže i golove.

Među prvima koji su se uhvatili krampe, lopate, motike i kose bili su Emir Habibović, Kenan Hodžić, Asmin Mešanović, Enes Suljanović, Amir Hodžić, Selvudin Husejnović, Osman Jajić, Senad Hamidović, Adnan Jakubović i drugi mještani zaseoka Zenuni i Mejtefište, te time odradili uštedu od oko 3.000 KM.

Tako su mladi u subotu uspjeli svečano otvoriti obnovljeni stadion “Mejtefište”, a odigran je i nogometni turnir na kojem je učešće uzelo šest ekipa. Prvo mjesto pripalo je ekipi Krušika, dok je druga ekipa Mladosti iz Vukovija, a treća nagrada pripala je ekipi “Mejtefište”.

“Nama je stvarno drago da smo uspjeli, sada se djeca imaju gdje igrati, alki i oni odrasli. Igralište izgleda super i kada uporedim fotografije prije i sada ne mogu da vjerujem da smo to mi uspjeli bez ičije pomoći uraditi”, kazao je za Kalesija online Adnan Jakubović koji je svojom muzikom uveseljavao i “podgrijavao” atmosferu na Mejtefištu.

On se ujedno zahvalio i sponzorima koji su pomogli da se na dan otvorenja kupe određena pića i osvježenja za učesnike, a prije svega izdvojio je firmu “FinTech” iz Kalesije, kao i TR “Srle”, a zahvalio se i SDP-u i Stranci za BiH koji su izdvojili novac. Jakubović nije zaboravio ni pojedince koji su pomogli ovu manifestaciju, a to je Omer Jajić, Sakib Hukić kao i mnogi drugi mještani Vukovija.

(Kalesija.com)

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Centralna banka BiH uvodi jedinstvenu naknadu za obavljanje platnih tr …

Mersudin Ahmetović u trenerskim vodama, radit će s bivšim igračem …

Igrao za Njemačku protiv BiH, sada će u dresu Zmajeva nastupiti prot …

Uspješno relizovan projekat “Bolje spriječiti nego liječiti”

Kalesija prednjači sa najvećom površinom koja je planirana za sjetv …

CLOSE
CLOSE