Kalesija 23°

Vijećnici SDP-a ušetali u salu OV Kalesija kao Bošnjaci

bosnjak_sdpVijećnici Socijaldemokratske partije na posljednju sjednicu OV Kalesija došli su sa crnim majicama sa natpisom “Bitno je biti Bošnjak”. Time su dali svoj doprinos predstojećem popisu stanovništva u našoj državi u kojoj je najbitnije ne pogriješiti prilikom popisa.

Pored SDP-ovaca koji su na ovaj način dali svoj doprinos popisu i ostali vijećnici zajedno s njima prije sjednice potpisali su izjavu kojom pozivaju sve kalesijce da se izjasne kao Bošnjaci i da se u što većem broju odazovu popisu. Samim tim potrebno je upisati i članove obitelji koji se privremeno nalaze u inostranstvu, a za njihov popis potreban je njihov matični broj.

– Mi, vijećnici Općinskog vijeća Kalesija, upućujemo poziv svim građanima Kalesije, bilo da žive u Kalesiji ili u inozemstvu, da se odazovu na popis stanovništva, da se izjasne kao Bošnjaci i da im je jezik bosanski. Posebno apelujemo na Kalesijce koji žive u inozemstvu, a koji su rođeni ili imaju kuću ili nekretnine u manjem entitetu, da se obavezno popišu u Republici Srpskoj, stoji u izjavi potpisanoj od strane vijećnika.
(Kalesija.com)
Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Uspješno relizovan projekat “Bolje spriječiti nego liječiti”

Kalesija prednjači sa najvećom površinom koja je planirana za sjetv …

Vlada TK: Sporazum o saradnji na subvencioniranju troškova zakupnine …

Odbojkaši igraju u petak, odbojkašice u subotu

 Analiza rezultata u TK: SDA ima osam načelnika i najviše vijećnik …

CLOSE
CLOSE