Kalesija 23°

Tijelo Selmira Ibralića sutra se prebacuje u BiH

selmir_ibralic1Tijelo dvadesetsedmogodišnjeg Selmira Ibralića zvanog Buco sa Međaša sutra bi trebalo biti prebačeno iz Francuske za BiH. Napominjemo da je Ibralić prošle sedmice iznenada umro u šatorskom izbjegličkom naselju u Metzu u Francuskoj.

S obzirom da je otišao u ovu zemlju tražeći azil, Ibralić nije imao nikoga ko bi se mogao pobrinuti za njegovu dženazu, pa su građani BiH koji već duže vremena žive u Francuskoj prikupili određena novčana sredstva kako bi njegovo tijelo bilo prevezeno u Kalesiju.

“Čim smo čuli za ovaj slučaj, odmah smo u počeli u našem gradu koji je od Metza udaljem osamdesetak kilometara da prikupljamo novčana sredstva. Naš klub pod nazivom “Bosna Club Nancy” prikupio je 780 eura, koje su već predate u poogrebno društvo kako bi se tijelo moglo prevesti u BiH”, kazao je za Kalesija online predsjednik kluba Edin Abidović.

On ističe da je slična pomoć organizovana i u Metzu te da su prikupljena i tamo određena sredstva. On je malo razočaran i odnosom naših građana prema ljudima koji su u Francusku došli po azil, pa je najavio da će ovaj klub i u narednom periodu pomagati i onima koji azil čekaju u šatorima.

(Kalesija.com)

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Uspješno relizovan projekat “Bolje spriječiti nego liječiti”

Kalesija prednjači sa najvećom površinom koja je planirana za sjetv …

Vlada TK: Sporazum o saradnji na subvencioniranju troškova zakupnine …

Odbojkaši igraju u petak, odbojkašice u subotu

 Analiza rezultata u TK: SDA ima osam načelnika i najviše vijećnik …

CLOSE
CLOSE