Kalesija

Hadžić i Selimović za svoj mandat nisu ni 1 KM obezbjedili za Kalesiju

dvoranaOd izbora 2010. godine i pobjede Socijaldemokratske partije u TK, ni jedna marka nije stigla za projekte na području općine Kalesija. Dževad Hadžić predsjednik Kluba poslanika SDP-a koji je vlast u TK nije se izborio da Vlada Tuzlanskog kantona od 798.000 KM predviđenih za sport i tjelesnu kulturu izdvoji sredstva za završetak radova na Gradskoj dvorani u našem gradu. Hadžić je dizao ruke kada su se sredstva izdvajala za sportske kolektive i sportske dvorane u našem kantonu, ali još nijednom kada je u pitanju Kalesija.

Sjetimo se samo njegovih hvalospijeva sa govornica iz MZ u vrijeme kampanje, no od toga ništa nije ostvareno. Jedino je za protekle tri godine koliko je Hadžić u Skupštini on lično dobio preko 120.000 KM, po osnovu plata i paušala, ne računajući rad u komisijama gdje Hadžić član čak tri. Ništa manje novca nije zaradio ni Mirsad Selimović poslanik BPS-a u TK koji zajedno sa Hadžićem čini dio vlasti. Međutim on je predlegao, ali nije dobijao podršku da se u Kalesiji bilo šta realizuje.

Naš izvor iz SDP-a Kalesija tvrdi da je Hadžić u nekoliko navrata kazao da za Kalesiju neda ni 1 KM sve dok je Rasim Omerović iz Stranke demokratske akcije načelnik i dok ima većinu u Općinskom vijeću. Nezadovoljstvo u SDP-u je odavno prisutno jer je lično Hadžić uz pomoć Ramiza Zahirovića provodio i zapošljavanje kadrova ove stranke u Kalesiji, ali i davanje pozicija onima koji su u ovu partiju došli samo kako bi se okoristili. Tako su Hadžić i Selimović svojim neradom najviše naštetili sportskim klubovima u Kalesiji koji su umjesto u velikoj Gradskoj dvorani pripreme morali obavljati vani ili u sali MSŠ Kalesija. Zaboravio je Dževad Hadžić da Kalesija od ove godine ima Premijerligaša u odbojci, a to je OK Bosna Kalesija koji još uvijek nije uvršten u kantonalni budžet, odnosno za njega nisu ove godine planirani novci iz SDP-ovog budžeta.

(Kalesija.com)

dzevad1

mirsad1Podaci Centra civilnih inicijativa iz marta 2013. godine

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Proaktiva: U petak manifestacija “Kalesijski šampioni znanja …

Prvi avion AJeta iz Istanbula sletio u Tuzlu

Pohvalan gest volontera u selu Zlate: Ispod urušenih ostataka kuće s …

Gosti i vakifi iz Kuvajta prilikom posjete Medžlisu Islamske zajednic …

Sportska oprema Winner: Oglas za posao

CLOSE
CLOSE