Kalesija

Upitno održavanje tzv. “socijalnih” rokova na fakultetima Univerziteta u Tuzli

studenti169 studenata koji su položili prijemne ispite dobit će priliku da studira na onim fakultetima za koje je Senat zatražio, a Vlada TK odobrila upis u ovoj akademskoj godini. Riječ je o Medicinskom fakultetu, Ekonomskom, Pravnom, Edukacijsko-rehabilitacijskom, Tehnološkom, Rudarsko-geološkom i Fakultetu elektrotehnike u Tuzli. Međutim sa provođenjem ove odluke se kasni tako da na pojedinim fakultetima upis još nije startao.

„Dakle, vjerovatno je problem u tome što smo mi bili na kolektivnom godišnjem. Mi pozivamo kandidate koji su stekli uslov za upis da donesu dokumentaciju i da se obrate studenstkih službama“, kazala je dr. Rejhana Dervišević, prorektorica za nastavu Univerziteta u Tuzli.

Za razliku od prethodnih godina kada se u ovo vrijeme vodila polemika oko održavanja tzv. „socijalnih rokova“, ove godine Unija studenata se Univerzitetu nije obraćala sa tim zahtjevom, tako da postoji velika vjerovatnoća da se oni i ne održe. Na taj način veliki broj je i onih studenata koji bi morali upisati obnovu akademske godine jer su se uzdali u rok koji je svake godine neizvjestan.

„Ja mogu da kažem da do danas nije stigao nikakav zahtjev Unije studenata, sigurno čekaju sjednicu Senata pa da se pojave sa tim zahjevom, ali ostali ispitni terminu teku svojom dinamikom“, istakla je Dervišević.

Na naše pitanje zbog čega studenti, odnosno Unija studenata uvijek kalkuliše po pitanju svojih zahjeva i zašto ih ne upućuju na vrijeme Dervišević je kazala.

„To trebate pitati njih. Vjerovatno oni svoju dinamiku ne ispune kako su očekivali i nešto im ostane i onda imaju potrebu za produženjem“, rekla je prorektorica.

Ukoliko se u međuvremenu u Uniji studenata odluče da žele dodatni rok o tome će sasvim sigurno upoznati Senat Univerziteta koji zasjeda u srijedu, ali je neizvjesno da li će i njihove želje ove godine biti uvažene izvještava RTV Slon.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Proaktiva: U petak manifestacija “Kalesijski šampioni znanja …

Prvi avion AJeta iz Istanbula sletio u Tuzlu

Pohvalan gest volontera u selu Zlate: Ispod urušenih ostataka kuće s …

Gosti i vakifi iz Kuvajta prilikom posjete Medžlisu Islamske zajednic …

Sportska oprema Winner: Oglas za posao

CLOSE
CLOSE