Kalesija

Sloga sa 5:4 savladala Bosnu iz Mionice

FK SlogaNakon što su u prvom kolu protiv ekipe Dizdaruše poraženi sa 3:0, fudbaleri Sloge nisu zbog uprave i nabvijača smjeli dopustiti da se nešto slično ponovi. Na stadionu “Ada” računali su na tri boda.  Iako je sve dobro krenulo po ekipu domaćih koja u vodstvo dolazi već u drugom minutu, gosti se nisu predavali te su u devetoj, a kasnije i u dvadesetoj minuti rezultat preokrenuli u svoju korist.

Zatim su se počele redati prilike na obje strane, a konkretniji su bili domaći igrači koji u samoj završnici prvog poluvremena dolaze do izjednačenja 2:2. Ovim rezultatom nisu bili zadovoljni kako članovi Uprave kluba tako i sami navijači. Iako su početkom drugog poluvremena domaći više prijetili, ekipa Bosne se nije predavala. Da povećaju rezultat, “cincari” su imali priliku i iz jedanaesterca, ali golman gostiju je izašao kao pobjednik.

U 63.minutu za vodstvo Slogo pogodio je Said Šmigalović što je bilo dovoljno za slavlje na tribinama. Navijači njih nekolicina nije ni završilo navijačku himnu upućenu svojim fudbalerima, slaba zadnja linija Sloge još jednom je kapitulirala, tako da u 66.minuti gosti opet poravnavaju rezultat na 3:3.  Nakon nekoliko izglednih prilika Šehić je opet Slogu doveo u vodstvo, a gosti su u samom finišu poravlani na 4:4. Od 88.minute kada je “pao” gol, fudbaleri Sloge su sve bacili u napad tako da do tri boda i pobjede dolaze u 93.minutu utakmice. Oni stariji navijači koji duže prate igre Sloge ističu da nikada “lošije” nije startala ekipa iz Tojšića.

Kalesija.info

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Proaktiva: U petak manifestacija “Kalesijski šampioni znanja …

Prvi avion AJeta iz Istanbula sletio u Tuzlu

Pohvalan gest volontera u selu Zlate: Ispod urušenih ostataka kuće s …

Gosti i vakifi iz Kuvajta prilikom posjete Medžlisu Islamske zajednic …

Sportska oprema Winner: Oglas za posao

CLOSE
CLOSE