Kalesija 11°

Osobe iz Kalesije masovno traže azil u Francuskoj

francuskafizViše osoba sa područja općine Kalesija, Osmaci, Sapna i Zvornik u proteklih nekoliko sedmica zatražilo je azil u Francuskoj. Kako je potvrđeno za Kalesija.info oni su pod objašnjenjem na graničnim prelazima da putuju kod rodbine iskoristili to da se pojave u ovoj državi i zatraže azil.

Iz Monitoring tima osnovanog za praćenje provedne vizne liberalizacije ističu da niko od njih neće ostati te da će im se staviti zabrana ulaska u zemlje u EU od pet do devet godina. Oni upozoravaju građane da ne nasjedaju na obećanja pojedinih osoba koje im nude smještaj i zagarantovane papire za novac.

Kako je potvrđeno za naš portal kalesijska policija u saradnji sa MUP-om TK u narednom periodu vršiti  i provjeru putnika koji putuju sa područja ove općine u zemlje EU, sa autobusima koji kreću sa privatnih autobuskih stanica, parking prostora ili ispred određenih agencija. Nije precizirano koje će firme biti na meti policije, ali izvor blizak policiji ističe da je riječ o jednoj firmi iz Kalesije i Zvornika kao i više firmi sa područja Sapne.

Kalesija.com

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Proaktiva: U petak manifestacija “Kalesijski šampioni znanja …

Prvi avion AJeta iz Istanbula sletio u Tuzlu

Pohvalan gest volontera u selu Zlate: Ispod urušenih ostataka kuće s …

Gosti i vakifi iz Kuvajta prilikom posjete Medžlisu Islamske zajednic …

Sportska oprema Winner: Oglas za posao

CLOSE
CLOSE