Kalesija 11°

Nusret Sinanović postao predsjednik Crvenog križa u Kalesiji

nusret sinanovicVršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Kalesija primarijus doktor Nusret Sinanović dobio je podršku delegata na Skupštini Crvenog križa Kalesija za imenovanje na funkciju predsjednika.  On je na ovoj funkciji naslijedio dr.Esada Alibašića. Pored izbora predsjednika delegati su glasali i za predstavnike u kantonalnom i federalnom CK. Tako će delagati u CK TK biti Nusret Sinanović i Izet Hadžić direktor Centra za socijalni rad Kalesija, dok će delagat na federalnom nivou biti Hazim Jusufović.

“Ovu funkciju obnašati je velika čast, ali i obaveza. Znamo da se Crveni križ bavi humanitarnim radom i pomoći socijalno ugroženim osobama i ja ću u mandatu od četiri godine se truditi da se što više pomoći usmjeri tim kategorijama, ali i da se uvedu programi obilaska tih osoba i da im se pruži i adekvatna medicinska pomoć”, ističe Sinanović.

Oduševljenje ovim razvojem situacije nije krio ni sekretar CK Kalesija Safet Šahmanović koji je pohvalio izbor delegata te istakao da je i do sada ova organizacija u svemu imala podršku dr. Nusreta Sinanovića. Prvenstveno je Šahmanović pohvalio i uključivanje Sinanovića u organizaciju Marša mira Nezuk-Potočari, gdje svoju podršku pružaju i uposlenici Doma zdravlja Kalesija na čijem je on čelu.

 

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Proaktiva: U petak manifestacija “Kalesijski šampioni znanja …

Prvi avion AJeta iz Istanbula sletio u Tuzlu

Pohvalan gest volontera u selu Zlate: Ispod urušenih ostataka kuće s …

Gosti i vakifi iz Kuvajta prilikom posjete Medžlisu Islamske zajednic …

Sportska oprema Winner: Oglas za posao

CLOSE
CLOSE