Kalesija 15°

Info blok, utorak 30. juli 2013. g.

babajici3PS Kalesija

U protekla 24 sata na području PS Kalesija dogodila su se dva krivična djela jedno krivično djelo krađe u Donjim Vukovijama i jedno krivično djelo teške krađe u Kalesiji.

Javni red i mir narušen je u Donjim vukovijama ponašanjem na naročito drzak način.

U protekla 24 sata na području PS Kalesija nije bilo prijava događanja saobraćajnih nezgoda.

U toku smjene službenici PS Kalesija radili su po tri prijave ostalih događaja.

 

Vrijeme

U Bosni se danas očekuje umjereno oblačno vrijeme, mjestimično u centralnim i istočnim područjima sa kišom i pljuskovima, uglavnom prije podne.

Tokom dana, očekuje se postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar umjeren do pojačan sjeverni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura iznosit će od 23 do 30, na jugu do 35 stupnjeva.

U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme, u jutarnjim satima mjestimično se očekuje i kiša, a tokom dana postupno smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura oko 27 stupnjeva.

Jutros je u Bosni bilo umjereno oblačno, a samo ponegdje je registrovana i kiša, dok je u Hercegovini bilo sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Bugojno 21, Bjelašnica 13, Livno 8, Doboj 6, Gradačac 5, Ivan -sedlo 4, Sokolac i Srebrenica 3, Han Pijesak, Mrkonjić-Grad, Sarajevo, Tuzla, Zenica i Zvornik 2, Bihać, Bijeljina i Mostar 1.

Temperature zraka u 08 sati iznosile su: Bjelašnica 15 stupnjeva, Ivan-sedlo 17, Kupres 18, Bugojno, Livno, Sokolac i Srebrenica 19, Sarajevo, Bihać, Sanski Most, Tuzla i Zvornik 20, Prijedor i Goražde 21, Bijeljina i Doboj 22, Gradačac i Zenica 23, Banja Luka 24, Mostar, Trebinje i Stolac 25, Neum 27 stupnjeva.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 944 milibara, za 2 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

U utorak u najvećem dijelu Bosne i Hercegovine očekuje se da će intenzitet UV zračenja sunca dostizati vrlo visoke vrijednosti (UV indeks 8-10). Samo u centralnim planinskim oblastima vrijednosti UV indeksa će ostati u okviru visokih (UV indeks 5-7), saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

BIHAMK

Zbog kiše koja je padala tokom noći, u većem dijelu zemlje jutros se saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, ali bez dužih zastoja i vanrednih ograničenja.

Vozačima se preporučuje da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Tuzla, Jezero-Jajce, Bistrik-Lapišnica, Bugojno-Kupres, Lašva-Zenica i Grude-Ljubuški.

Zbog većeg odrona potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-418 Prozor-Tomislav-Grad (u blizini Varvare). Putnička vozila, kao i teretna vozila do 5,5 tona saobraćaju obilaznicom u blizini, dok ostala vozila za sada ne mogu proći.

U toku su sanacioni radovi na mostu u mjestu Dobrinje, zbog čega je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-445 Visoko-Kakanj. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na autoput A-1.

Zbog sanacije mostova na dionici autoputa A-1 Jošanica-Podlugovi, saobraćaj se od naplatnog mjesta Jošanica prema Podlugovima odvija dvosmjerno- jednom kolovoznom trakom (u dužini od 2,5 km). Također, na autoputu A-1, ali na dionici Visoko-Kakanj zbog demontaže čeonog naplatnog mjesta Kakanj, saobraćaj se odvija dvosmjerno (na dužini od oko 2,5 km).

Zbog sanacionih radova na dionici magistralnog puta M-5.1 Kaonik-Bilalovac, saobraćaj se za sve kategorije vozila povremeno tokom dana odvija jednom trakom-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnom prijelazu Doljani na izlazu iz BIH čeka se u intervalima od 15 do 30 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su kraća.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Miralem Huremović osvojio najviše glasova od svih kandidata za Opći …

Tajib Muminović najdugovječniji načelnik jedne općine

Zudin Mahmutović ostaje načelnik Sapne

Putevi u BiH: Obustavljen saobraćaj od Jablanice prema Mostaru i Blid …

Servisne informacije iz Živinica (7. 10. 2024.)

CLOSE
CLOSE