Kalesija

U Kalesiji redovi za popisivače

 

Već prijavljeno 254  kandidata

U Kalesiji je počelo prijavljivanje kandidata za popisivače i instruktore za predstojeći Popis stanovništva. Općinska komisija za popis u sastavu: Mirsada Džinović, predsjednica, Mirzet Alić, Maja Hamzić, Ljubica Radić i Fadil Bajrami, prvih dana ima pune ruke posla. Sa jučerašnjim danom prijavilo se 254 kandidata., od toga 209 za popisivača a 45 za instruktora.  Mirsada Džinović, predsjednica Komisije, očekuje da se do kraja sedmice prijavi najmanje 500 kandidata.

Od nje saznajemo i da za općinu Kalesija treba 218 popisivača, 182 popisivača koji će raditi na terenu i 36 rezervnih popisivača, koji će biti angažirani u slučaju da neko odusta. U Kalesiji će trebati i 28 instruktora popisivača, od kojih će četverica biti u rezervi. Kada je riječ o nacionalnoj strukturi budućih popisivača, Bošnjaka bi trebalo biti 190, Srba najmanje 11 a najviše 22 i ostalih od 3 do 6.

S obzirom da se traži daleko više popisivača nego instruktora, u prijavnom obrascu za sada se većina izjašnjava da želi raditi posao popisivača.

Obavijest o primljenim kandidatima će biti saopštena 15 dana nakon isteka roka za prijave. Prednost imaju nezaposleni i osobe sa visokom stručnom spremom.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Nermin Mujkanović proglasio pobjedu na Lokalnim izborima 2024

Zatvorena sva biračka mjesta u Kalesiji: Izlaznost 45,03%

Zatvorena su birališta! Građani BiH su završili s glasanjem na loka …

Živinice: Do 15 sati izlaznost dosegla 35,31%

U Kalesiji na izbore do 15 sati izašlo 11.070 glasača

CLOSE
CLOSE