Kalesija

Predstavljamo: Dječji vrtić “MALI PRINC”

 

U sklopu stambenog objekta u Kalesiji, ul. Kalesijskog odreda bb doo „VEDICOM“ Kalesija je opremila objekat veličine 137 m2 za potrebe odgoja i obrazovanja djece i otvorila Dječiji vrtić „MALI PRINC“.

892433_585008624852175_222873899_o

 

Na osnovu razgovora sa roditeljima ukazala se potreba za osnivanje dječijeg Vrtića. Imajući u vidu činjenicu da na području opštine Kalesija već godinama ne postoji registrovan Vrtić smatrali smo da je neophodno i krajnje potrebno otvaranje takvog objekta za djecu. O stvarnoj potrebi Vrtića govori i podatak da su roditelji primorani da djecu vode u druge Opštine. Nedostatak Vrtića ima za posljedicu smanjenu socijalizaciju djece što znatno može uticati na njihov dalji rast i razvoj, kao i na obrazovanje pred polazak u školu.

 

1053105_621159631237074_1469288415_o

 

Cilj nam je da u tekućoj školskoj godini osiguramo što povoljnije uvjete, kako prostorne i kadrovske, tako i higijensko-zdravstvene za što kvalitietniji rad u odgoju i obrazovanju djece.

Upis djece vršit će se na osnovu utvrđenog broja mjesta i u skaldu sa normativima opreme i didkatičkih sredstava.

Cjelokupan rad sa djecom realizujemo kroz igru, kao osnovni oblik i metod rada, pri čemu je neophodno obogaćivati emocionalni život djece, proširivati njihov rječnik, izgrađivati pravilan govor, te formirati i razvijati voljne osobine.

Vrtić omogućava redovnim korisnicima usluga svečano obilježavanje rođendana djece sa rođendanskim poklonom od Vrtića.

Nastojat ćemo ostvariti dobru saradnju sa medijima, posjećivati značajne društvene i kulturne institucije, proizvodne pogone i druge zanimljivosti na području grada i Kantona.

1044307_621597444526626_2063060683_n

Vrtić je za realizaciju različitih programa odgoja i obrazovanja djece zaposlio odgajatelje i različite saradnike stručnih profila (pedagozi, psiholozi, ljekari, socijalni radnici) s visokom stručnom spremom.

Sa izraženom potrebom od strane roditelja Vrtić vrši i prevoz djece sa adekvatnim prevoznim vozilima.

Saradnja sa roditeljima u realizaciji odgojno-obrazovnih sadržaja veoma je značajna i njoj će se i u buduće poklanjati velika pažnja. Roditelji će biti aktivni partneri u planiranju i predlaganju odgojno-obrazovnih sadržaja. Partnerstvo će se zasnivati na poštovanju različitosti i porodične kulture, navika i običaja uz princip očuvanja povjerljivosti podataka. 

 

1017303_619239458095758_1283044736_n

Roditelji će biti u mogućnosti svakodnevno dobiti informacije o odgojno-obrazovnom procesu od odgajatelja, te na taj način pratiti rad i napredovanje svoga djeteta. Kroz zajedničke aktivnosti iz oblasti likovne i muzičke kulture, sporta, te priredbi, mogu direktno učestvovati u odgojno-obrazovnom procesu.

Ciljevi Vrtića:

–          Sve oblike rada i aktivnosti prilagoditi potrebama, interesima i sposobnostima djece

–          Intezivirati saradnju s porodicom, i osmišljavanje kvalitetnih programa koji će u sebi sadržavati informativni, instruktivni i konsultativni aspekt saradnje

–          Dobro pripremiti i realizirati specijalizirane programe

–          Uvesti lutkarske, drasmske, folklorne i ritmicke sekcije

–          Unaprijediti saradnju sa medijima

–          Primijeniti EKO-program u dvorištu objekta ( ozelenjavanje i sadnja cvijeća)

–          Prema potrebama programa, angažovati stručne saradnike kao što su: logopedi, psiholozi, profesori likovnog odgoja,profesori tjelesnog odgoja, kao i institucije koje se bave ovom djelatnošću.

 

Galerija slika:

 

Dječiji Vrtić „MALI PRINC“

Tel: 061 840 889

Direktor: Smajić Edis

Facebook stranicu vrtića možete posjetiti klikom ovdje.

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Nermin Mujkanović proglasio pobjedu na Lokalnim izborima 2024

Zatvorena sva biračka mjesta u Kalesiji: Izlaznost 45,03%

Zatvorena su birališta! Građani BiH su završili s glasanjem na loka …

Živinice: Do 15 sati izlaznost dosegla 35,31%

U Kalesiji na izbore do 15 sati izašlo 11.070 glasača

CLOSE
CLOSE