Kalesija

Juli 17.: U Kikačima provala, saobraćajna nezgoda u G. Kalesiji…

IMG_6552PS Kalesija: U protekla 24 sata na područjuPS Kalesija u mjestu Kikači dogodilo se jedno krivično djelo provale.

Javni red i mir narušen je u Miljanovcima  ponašanjem na naročito drzak način.

U Gornjoj Kalesiji se dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su u čestvovala dva vozila kojom prilkom nije bilo povrijeđenih lica a na vozilima je pričinjena manja materijalna šteta.

 

Vrijeme: U Bosni i Hercegovini jutros je bilo vedro.

Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 5 stepeni, Ivan-sedlo 12, Sarajevo i Bugojno 13, Bihać i Goražde 14, Tuzla, Livno, Sanski Most i Kupres 15, Zenica 16, Gradačac 20, Mostar 21, Stolac i Neum 22.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 950 milibara, za 6 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas će u većem dijelu naše zemlje preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnosti. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar u Bosni, slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Najviša dnevna temperatura od 24 do 32 stepena.

Danas će intenzitet ultraljubičastog zračenja Sunca dostizati vrlo visoke vrijednosti (UV indeksa od 8-10), saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

Saobraćaj:  U većem dijelu BiH ovoga jutra saobraća se po pretežno suhom kolovozu, uz dobru vidljivost i umjeren promet vozila.

Tokom dana na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi moguće je sporije odvijanje saobraćaja, a izdvajaju se magistralni putevi: Sarajevo-Tuzla, Bugojno-Kupres, Lašva-Zenica i Bistrik-Lapišnica.

U toku su sanacioni radovi na mostu u mjestu Dobrinje, zbog čega je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-445 Visoko-Kakanj. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren na autocestu A-1.

Zbog sanacije mostova na dionici autoputa A-1 Jošanica-Podlugovi, saobraćaj se od naplatnog mjesta Jošanica prema Podlugovima odvija dvosmjerno- jednom kolovoznom trakom (u dužini od 3 km).

Zbog sanacionih radova, svakodnevno od 07.00 do 18.00 sati na snazi je zabrana saobraćanja teretnim vozilima na dionici magistralnog puta M-5.1 Kaonik-Bilalovac. Alternativni pravac za vrijeme obustave je dionica A-1 Zenica-Sarajevo.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih čekanja pri prelasku granice.

U toku je BIHAMK-ova saobraćajno-preventivna akcija kontrole tehničke ispravnosti putničkih motornih vozila pod nazivom «Putujte sigurno». Tokom akcije mehaničari BIHAMK-a vrši kontrolu i pripremu motornih vozila za sezonu godišnjih odmora, kao i otklanjanje manjih kvarova uočenih tokom vršenja kontrole. Akcija se realizuje u saradnji sa lokalnom policijom i traje do 27. 07. u vremenu od 09 do 17 sati. Danas se ekipa mehaničara nalazi u Kalesiji (BP “Polo junior”), saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Nermin Mujkanović proglasio pobjedu na Lokalnim izborima 2024

Zatvorena sva biračka mjesta u Kalesiji: Izlaznost 45,03%

Zatvorena su birališta! Građani BiH su završili s glasanjem na loka …

Živinice: Do 15 sati izlaznost dosegla 35,31%

U Kalesiji na izbore do 15 sati izašlo 11.070 glasača

CLOSE
CLOSE