Kalesija

PS Kalesija 10. juli: Krivično djelo u pokušaju i drsko ponašanje…

 

IMG_6553PS Kalesija: U protekla 24  sata na području PS Kalesija u mjestu Jajići dogodilo se jedno krivično djelo u pokušaju dok je javni red i mir narušen u Memićima  ponašanjem na naročito drzak način.

 

 

Saobraćaj:  Promet putničkih vozila i autobusa jutros je pojačan na svim putnim pravcima koji vode prema Srebrenici i Potočarima.

Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Povodom obilježavanja 18.godišnjice genocida nad građanima Srebrenice, danas je zabranjen saobraćaj teretnih vozila preko 3,5 tona na svim putnim pravcima koji vode prema Srebrenici (Sarajevo-Kladanj-Vlasenica, Tuzla-Kladanj-Vlasenica, Tuzla-Kalesija-Zvornik, kao i na regionalnim putevima iz pravca Memića i Bratunca). Također, danas je zabranjen i prijevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Zbog sanacionih radova na mostu u mjestu Dobrinje, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-445 Visoko-Kakanj. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na autoput A-1.

Zbog sanacije mostova na dionici autoputa A-1 Jošanica-Podlugovi, saobraćaj se od naplatnog mjesta Jošanica prema Podlugovima odvija dvosmjerno – jednom kolovoznom trakom (u dužini od 3 km).

Zbog sanacionih radova, svakodnevno od 7.00 do 18.00 sati na snazi je zabrana saobraćanja teretnim vozilima na dionici magistralnog puta M-5.1 Kaonik-Bilalovac. Alternativni pravac za vrijeme obustave je dionica A1 Zenica-Sarajevo.

Na graničnim prijelazima promet vozila protiče uz kraća zadržavanja.

 

Vrijeme: Jutros je u Hercegovini vedro, a u Bosni je umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature u 8 sati: Bjelašnica 10 stepeni, Kupres i Sokolac 13, Bugojno i Ivan-sedlo 15, Drvar, Sarajevo i Srebrenica 16, Bihać, Goražde i Livno 17, Doboj, Sanski Most i Zenica 18, Banja Luka, Prijedor i Tuzla 19, Zvornik 20, Stolac i Trebinje 21, Bijeljina i Gradačac 22, Mostar i Neum 23 stepena.

Danas u Bosni i Hercegovini nestabilno vrijeme. Poslijepodne se u većem dijelu zemlje očekuje kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 31 stepeni.

 

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Nermin Mujkanović proglasio pobjedu na Lokalnim izborima 2024

Zatvorena sva biračka mjesta u Kalesiji: Izlaznost 45,03%

Zatvorena su birališta! Građani BiH su završili s glasanjem na loka …

Živinice: Do 15 sati izlaznost dosegla 35,31%

U Kalesiji na izbore do 15 sati izašlo 11.070 glasača

CLOSE
CLOSE