Kalesija

Okončan malonogometni turnir u Tojšićima

Najbolji „Pili – Hika“, Korajac i Isanović

U Tojšićima, u okviru 7. kulturno-sportske manifestacije “Tojšićko ljeto 2013”,  odigran je malonogometni turnir na kojem je učestvovalo 30 ekipa. Nakon razigravanja po grupama, završnica se igrala po „nokaut sistemu“. Na kraju, prvo mjesto i pobjednički pehar pripao je ekipi  „Pili-Hika“ iz Repuha, koja je u finalnoj utakmici bila bolja od ekipe AS mobitel iz Tuzle. U regularnom dijelu utakmice bilo je 4 : 4, nakon čega se pristupilo izvođenju penala. Zahvaljujući odličnom golmanu Mirnesu Korajcu ekipa  „Pili-Hika„  je pobijedila konačnim rezultatom 8 : 6. U utakmici za treće mjesto ekipa „Kurta Suha“, za koju su nastupali igrači Bosne, Sloge i Bratstva, je sa visokih 5 : 0 pobijedila „Stari han“. Uz pehar, kojeg im je uručio kalesijski načelnik Rasim Omerović, prvoplasiranoj ekipi je pripala i novčana nagrada od 1500 KM. Ovogodišnji turnir je imao međunarodni karakter jer je učestvovala i ekipa iz Pančeva (Srbija). Za najboljeg igrača turnira je proglašen Denis Isanović (As mobitel), a za najboljeg golmana Mirns Korajac. Utakmice, koje je u večernjem terminu pratilo i po hiljadu gledalaca,  sudili su Senad Mujić i Ibro Mušanović.

Prije finala, odigrana je i revijalna utakmica u ojoj su snage odmjerili kalesijski novinari protiv kalesijskih veterana. Rezultat je bio miroljubiv 2 : 2.

Za pobjedničku ekipu „Pili Hika“, koja je do sada osvojila 6 turnira na području Tuzlanskog kantona i o kojoj najviše računa vodi upravo golman Mirnes Korajac, još su nastupali i: Ibrahim Mušanović, Nihad Korkutović, Almir Umihanić, Hamdija  Sprečaković, Emir Avdić, Avdija Podgorčević, Mirnes Čorbalić. Trener: Admir Mandalović – Ćosa.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Nermin Mujkanović proglasio pobjedu na Lokalnim izborima 2024

Zatvorena sva biračka mjesta u Kalesiji: Izlaznost 45,03%

Zatvorena su birališta! Građani BiH su završili s glasanjem na loka …

Živinice: Do 15 sati izlaznost dosegla 35,31%

U Kalesiji na izbore do 15 sati izašlo 11.070 glasača

CLOSE
CLOSE