Kalesija

Saobraćajna nesreća u Capardima: Jedna osoba teže povrijeđena, vreće brašna prekrile cestu

s2U saobraćajnoj nesreći koja se danas oko 13 sati dogodila u naselju Caparde, na magistralnom putu Tuzla – Zvornik, jedna muška osoba je zadobila teže tjelesne povrede, nakon čega je prevezena u Univerzitetski klinički centar Tuzla.

U ovoj nesreći, koja se dogodila na krivini, nedaleko od nadvožnjaka preko kojeg prelazi pruga, učestvovala su dva kamiona.

Kako smo saznali od očevidaca, do nesreće je došlo, kada je prednji dio kamiona (vlasništvo firme Keso – promet) koji se kretao iz pravca Kalesije, u krivini ostvario kontakt sa zadnjim dijelom kamiona koji se kretao iz pravca Zvornika. Kamion firme Keso – promet je sletio sa ceste, a vozač je zadobio teže tjelesne povrede.

Iz drugog kamiona, srbijanskih registarskih oznaka, od siline udara na cestu je ispalo 40-tak vreća brašna. Ovaj kamion se zaustavio stotinjak metara od mjesta nesreće, a vozač je prošao bez povreda.
Službenici policije iz Zvornika i Osmaka danas su obavili alkotestiranje vozača, te obavili uviđaj na mjestu nesreće. Istraga će pokazati koji od vozača je prešao u suprotnu traku, i izazvao ovu saobraćajnu nesreću.

Saobraćaj na ovom dijelu puta je bio zaustavljen nekoliko sati. Intervenisali su i vatrogasci koji su dva sata uklanjali brašno sa asfalta.

Oslobodjenje

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Nermin Mujkanović proglasio pobjedu na Lokalnim izborima 2024

Zatvorena sva biračka mjesta u Kalesiji: Izlaznost 45,03%

Zatvorena su birališta! Građani BiH su završili s glasanjem na loka …

Živinice: Do 15 sati izlaznost dosegla 35,31%

U Kalesiji na izbore do 15 sati izašlo 11.070 glasača

CLOSE
CLOSE