Kalesija 10°

Anel Alibašić zadovoljio u Željezničaru, uskoro potpisivanje ugovora

anel alibasicMladi napadač Anel Alibašić, proteklih nekoliko dana je boravio na pripremama FK Željezničar, gdje se pokušao izboriti za ugovor sa prvakom Bosne i Hercegovine, što mu je na kraju i uspjelo.

Ovaj 19-godišnjak, koji je na mala vrata stigao iz kalesijske Bosne, ističe kako mu je cilj u narednoj sezoni da se nametne menadžeru Plavih Amaru Osimu, te dodaje kako želi duplu krunu na Grbavici.

“Pripreme u Mrkonjić Gradu su protekle veoma dobro. Zadovoljan sam radom, prvenstveno svojim. Momci i stručni štab su me zaista odlično prihvatilii i sve je bilo u najboljem redu”, rekao je za početak razgovora Alibašić, koji ne krije kako mu je velika čast za njega i sam poziv na probu u redove Željezničara.

“Sam poziv na probu u Željezničar je bila velika stvar za mene. Željo je fudbalska institucija i za mene je velika čast nositi dres Želje”, govori Alibašić, koji će u narednim danima zvanično potpisati ugovor sa prvakom naše zemlje.

“Oduševljen sam ponuđenim ugovorom. Želim da radim sa trenerom kao što je Osim. Mislim da mogu uz njegovu pomoć još više da napredujem”, ističe ovaj mladi napadač.

O svojim očekivanjima u Željezničaru Alibašić kaže:

“Naravno da očekujem priliku u narednoj sezoni. Mlad sam i ambiciozan i učinit ću sve što je u mojoj moći kako bih se nametnuo stručnom štabu. Želim da se dokažem i imam veliku želju za napretkom. Sam dolazak u Željezničar je veliki uspjeh, no ja ne želim stati na tome. Dobio sam priliku da radim sa najboljim trenerom, da se borim za poziciju u timu sa najboljim igračima i učinit ću sve da opravdam ukazano povjerenje. Što se tiče klupske sezone, želim sa Željom osvojiti duplu krunu”, rekao je Alibašić za SportSport.ba.

Željezničar će svoje pripreme za nastup u drugom pretkolu Lige prvaka i početak takmičenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine nastaviti u Sloveniji.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Zatvorena sva biračka mjesta u Kalesiji: Izlaznost 45,03%

Zatvorena su birališta! Građani BiH su završili s glasanjem na loka …

Živinice: Do 15 sati izlaznost dosegla 35,31%

U Kalesiji na izbore do 15 sati izašlo 11.070 glasača

Broj poginulih u poplavama i klizištima u BiH porastao na 20

CLOSE
CLOSE