Kalesija 15°

Kalesijac Senad Husić potpisao za mađarski DVTK

husicKalesijac, Senad Husić – Ćelo prešao je iz gradačačke Zvijezde u redove mađarskog provoligaša  DVTK. Husić je danas stavio potpis na trogodišnji ugovor sa ovim klubom koji je prošlu sezonu u mađarskom šampionatu završio na desetoj poziciji na tabeli. Kako je Husić  kazao za Radio Feral, predstavnici mađarskog kluba su pristali na iznos obeštećenja koji je premijerligaš  iz Gradačca tražio za nekadašnjeg mladog reprezentativca BiH.

Inače, ovaj fudbaler  je prije nekoliko mjeseci bio na pragu prelaska u Izrael, ali nakon što ovaj transfer nije realizovan  vratio se ponovo u Zvijezdu, sa kojom je imao ugovor do  ljeta 2016. godine.

Senad Husić, koji igra na poziciji lijevog bočnog,  igračku karijeru je započeo u kalesijkoj Bosni.  Nakon odličnih  partija u dresu kalesijskog drugoligaša,  posebno u sezoni 2008/2009 kada je kao najbolji strijelac kluba postigao 27 prvenstvenih pogodaka u Drugoj ligi FBiH “Sjever”, Husić  2009. godine prelazi u Zvijezdu iz Gradačca.

Zapaženim premijerligaškim nastupima za gradačački klub Husić je skrenuo pažnju selektora Vlade Jagodića koji ga  je 2011 i 2012. godine redovno pozivao  na okupljanje mlade reprezentacije BiH.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Živinice: Do 15 sati izlaznost dosegla 35,31%

U Kalesiji na izbore do 15 sati izašlo 11.070 glasača

Broj poginulih u poplavama i klizištima u BiH porastao na 20

Nerminin recept za krofnice

Heroj iz Donje Jablanice: Ernad je dao svoj život da bi spasio komši …

CLOSE
CLOSE