Kalesija 15°

Servisne informacije – Srijeda 19.06.


Kalesija-Online (11)PS Kalesija: 
U protekla 24,00 sata na području PS Kalesija u mjestu Miljanovci dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je vozač motocikla iz nepoznatih razloga izgubio kontrolu nad motociklom te ostvario kontakt sa dva parkirana vozila pored puta. Vozač motocikla zadobio je teške tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena manja materijalna šteta.  U toku smjene službenici PS Kalesija radili su po jednoj prijavi ostalih događaja kojom prilikom su izvršili pratnju vangabaritnog materijala od Tojšića do Stanić Rijeke.

 

Na području Federacije BiH u protekla 24 sata registrovano je 70 saobraćajnih nesreća u kojima su dvije osobe smrtno stradale, šest osoba zadobilo teške, a 19 osoba lakše tjelesne povrede.
Zabilježeno je i 50 krivičnih djela.
Pripadnici FUP-a evidentirali su jedno razbojništvo, četiri nasilja u porodici, dva oštećenja tuđe stvari, jedno izazivanje opće opasnosti, 16 teških krađa te osam krađa i 18 ostalih krivičnih djela.
U 38 slučajeva narušavanja javnog reda i mira tri osobe su zadobile lakše tjelesne povrede.
Slobode su lišene 23 osobe, a 19 je zadržano na saslušanju.

 

Vrijeme: U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano i vruće. Tokom poslijepodneva u zapadnim, sjeverozapadnim i ponegdje u jugoistočnim područjima očekuju se pljuskovi i grmljavina, a prema kraju dana i u centralnoj i istočnoj Bosni. Vjetar, slab, na jugu i zapadu zemlje jugozapadni, a u ostalim područjima, uglavnom, sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 30 do 38 stepeni.

Danas će u cijeloj Bosni i Hercegovini intenzitet ultraljubičastog zračenja Sunca dostizati vrlo visoke vrijednosti (UV indeksa od 8-10), saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

Biometeorološka prognoza:  Nepovoljne biometeorološke prilike kao posljedica velike vrućine i sparine bi kod osjetljivih ljudi mogle uzrokovati slabost i malaksalost, a kod nekih i osjećaj iscrpljenosti.
Zbog toga je potrebno izbjegavati duži boravak na otvorenom za vrijeme najveće vrućine te uzimati mnogo tečnosti.

 

Saobraćaj: Uz povoljne uvjete za vožnju, promet se na većini cestovnih pravaca u BiH jutros odvija bez zastoja i posebnihograničenja, osim na dionicama gdje se u tijeku radovi, priopćeno je iz Asocijacije auto-moto klubova u BiH.

Na dionicama cesta gdje su u toku radovi prometuje se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.
– Zbog izvođenja radova na dionici M-4 Tuzla (Drežnik) – Šićki Brod promet je potpuno obustavljen. Za vrijeme obustave, alternativni pravci za vozila koja dolaze iz smjera Tuzle usmjeravaju se u naselju “Irac” na M-4, a vozila koja dolaze iz pravca Šićke petlje na raskrižju za “Siporex” usmjeravaju se na M-4.
– Zbog izvođenja radova obustavljen je promet teretnih vozila na dionici M-5 Kaonik – Kiseljak u vremenu od 07:00 do 18:00 sati. Za vrijeme obustave, alternativni pravac je dionica A1 Zenica – Sarajevo.
– Zbog izvođenja radova na dionici M-14 Srbljani – Krupa, danas u vremenu od 08:00 do 17:00 sati promet teretnih vozila bit će obustavljen u intervalima svakih dva sata. Za vrijeme obustave, alternativni pravac je M-4.2 Srbljani – Ostrožac – Cazin.
– Zbog izvođenja radova na dionici M-5 Travnik – Donji Vakuf na mostu preko prijevoja Komar, promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.
– Zbog izvođenja radova obustavljen je promet na dionici R-435 Konjic – Borci (dionica Glavčine – Borci) u vremenu od 09:00 do 13:00 sati i od 14:00 do 17:00 sati.
– Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje zbog izvođenja radova prometuje se usporeno, jednim prometnim trakom. Na istoj je dionici zabrana prometovanja za teretna vozila iznad 12 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je:
– M-5 Kiseljak – Busovača (u mjestu Bukovci),
– M-5.1 Kiseljak – Rakovica,
– M-14.1 Gradiška – Dubica,
– M-18 Kladanj – Đurđevik, Olovo – Kladanj.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na:
– M-1.8 Srebrenik – Orašje (u naselju Cerik),
– R-442b Krupac – Igman (u naselju Šerifići),
– R-463 Obudovac – Tramošnica.

U Karanovcu na R-414 Karanovac – Kneževo, zabrana je prometa preko mosta na rijeci Vrbas za vozila čija ukupna masa prelazi 20 tona.
Na dionici M-20 Gacko – Tjentište preko prijevoja Čemerno mogu prometovati samo vozila ukupne mase do 15 tona.
Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.
Na graničnom prijelazu Brčko – Gunja, mostom preko rijeke Save, promet teče usporeno za teretna vozila teža od 9 tona, zbog izmjeničnog propuštanja vozila i ograničenja brzine.

Kalesija Online

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Živinice: Do 15 sati izlaznost dosegla 35,31%

U Kalesiji na izbore do 15 sati izašlo 11.070 glasača

Broj poginulih u poplavama i klizištima u BiH porastao na 20

Nerminin recept za krofnice

Heroj iz Donje Jablanice: Ernad je dao svoj život da bi spasio komši …

CLOSE
CLOSE