Kalesija 14°

Kalesija se povezuje sa Međunarodnim aerodromom

senaid-hadzicPrije nekoliko dana na Međunarodni aerodrom u Tuzli sletio je avion sa putnicima iz Švedske. To je dio ugovorenih linija između kompanije “Win Air” i Ministarstva saobraćaja, gdje funkciju ministra obnaša Senaid Hadžić. On je kazao da će sve uraditi kako bi Međaš odnosno Kalesiju p0ovezao cestom sa Međunarodnim aerodromom. Već je tender raspisan da se od Vukovija prema aerodromu gradi oko 1.2 kilometra ceste, što će uveliko pospješiti putnu komunikaciju.

Poreed toga Senaid Hadžić je kazao da postoji mogućnost i da se počne raditi projektna dokumentacija o putu Kikači-Vis-Požarnica koji bi bio alternativa u slučaju radova na magistralnoj cesti.

“Ja mislim da su imovinsko-pravni odnosi na toj dionici rješeni, te da bi na taj način dobili dobru putnu komunikaciju, ali i prečicu kada je u pitanju putovanje prema Bijeljini jer ne bismo išli u Simin Han”, istakao je Hadžić.

Hadžić je inače kadar Bosanskohercegovačke patriotske stranke koja je trenutno u vlasti TK, te jedini iz Kalesije koji obnaša funkciju ministra.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Nerminin recept za krofnice

Heroj iz Donje Jablanice: Ernad je dao svoj život da bi spasio komši …

U Jablanici proglašena trodnevna žalost

U Kalesiji na izbore do 11 sati izašlo 4.494 glasača

Tuzlanski kanton uputio prve oblike pomoći unesrećenom stanovništvu …

CLOSE
CLOSE