Kalesija 14°

Miljanovčani sa peticom ispratili Pasce

bijeljevacU posljednjem kolu treće Kantonalne nogometne lige fudbaleri „Bijeljevca“ iz Miljanovaca na svom terenu uspjeli su savladati ekipu „Pasci 78“ rezultatom 5:1. Početak utakmice pripao je domaćinu, ali ipak u vodstvi u desetoj minuti dolaze gosti koji koriste svoju prvu ukazanu priliku za pogodak. Nakon primjenog gola Miljanovčani su pokušavali pronaći put do mreže gostiju, ali bez uspjeha. Sve su lopte završavale u rukama gostujućeg golmana.

Iako je bio težak teren za igru, nakon centaršuta loptu najbolje prima Elmir Imšić koji pogađa u tridesetoj minuti za 1:1. Nakon izjednačenja, igra se preselila na sredinu terena, a opet su u više navrata prijetili domaći. Junak prvog poluvremena, svakako je Mirnes Imšić koji je u 45 minuti donio novi pogodak za svoju momčad. S prednošću od jednog gola, domaći odlaze na pauzu, a nezadovoljan igrom bio je trener domaćih Kadro Aljukić.

Domaći su u drugom poluvremenu krenuli ofanzivnije, a na 3:1 u pedeset i petom minutu povećava Selmir Alić, a deset minuta kasnije sa bijele tačke precizan je i Mirnes Imšić za rezultat od 4:1. Svojim drugim pogotkom na utakmici Selmir Alić postavlja konačan rezultat od 5:1 u 77 minutu. Do kraja utakmice redale su se prilike pred golom gostiju, ali pogodaka nije bilo.

Kako je potvrđeno od izvora bliskih upravi ovog kluba za Kalesija.com, naredne sezone planovi Bijeljevca su ulazak u veći rang takmičenja, a okosnicu ekipe će činiti igrači koji su ove godine pokazali se najbolje.

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Heroj iz Donje Jablanice: Ernad je dao svoj život da bi spasio komši …

U Jablanici proglašena trodnevna žalost

U Kalesiji na izbore do 11 sati izašlo 4.494 glasača

Tuzlanski kanton uputio prve oblike pomoći unesrećenom stanovništvu …

Ovo je Lejla Zalihić koja je spasila 13-godišnju kćerku iz bujice

CLOSE
CLOSE