Kalesija 13°

Dan OŠ Kalesija

Pohvale nastavnicima, učenica generacije Amina Sinanović

Sinoć je OŠ Kalesija ispratila svoje maturante, a prije nekoliko dana u sali BKC-a je na svečan način obilježen i Dan OŠ Kalesija, koja ove godine obilježava 107.godišnjicu svog postojanja. Mnoge generacije učenika su završili svoje osnovno obrazovanje u ovoj školi da bi kasnije postali ugledne ličnosti. Za sve ove godine postojanja škola je izuzetno uspješno ispunjavala svoju osnovnu ulogu, a to je odgojno-obrazovni rad, što potvrđuju i rezultati ostvareni u ovoj i prethodnim godinama.
Prisutnima se obratio direktor Admir Hasanović, koji je uručio zahvalnice za dugogodišnji rad u nastavi slijedećim nastavnicima: Džuzdanović Muhamedu, Paloš Dragici, Gazibegović Ruždiji, Mehmedović Mehmedaliji, Krstanović Jasminki i Salihović Idrizu, te pohvale nastavnicima za postignute rezultate na takmičenjima u ovoj školskoj godini: Bukvarević Izetu, Mešić Asmiru, Avdić Almiru, Avdibašić Mirnesu, Huremović Eldinu, Nasupović Hidajeti, Fetić Alisi, Hasanović Mirsadi, Spahić Samki, Bektić Nusretu i Bajrić Hamdiji.
OŠ Kalesija je dodijelila pohvale i najboljim učenicima. Tako su pohvale dobili lčanovi odbojkaške sekcije – djevojčice i košarkaške sekcije – dječaci, ekipa CIVITAS-a te učenici Amina Sinanović, Šejla Hasanović, Muamera Kamerić, Adela Imamović, Lejla Bureković, Salih Herić, Ahmed Imamović Mehmed Karahodžić, Hajrudin Krdžić, Nezir Jahić, Semir Pezić, Armin Ramić, Lejla Čaušević Lejla, Adin Husić, Esma Arifović.

Za učenicu generacije proglašena je Amina Sinanović iz Miljanovaca, kćerka Fahrudina i Remzije Sinanović.

U kulturno-umjetničkom programu učestvovali su hor OŠ Kalesija, članice recitatorske sekcije, članovi dramske i folklorne sekcije, izvođač sevdalinki Salih Avdić i učenici područne škole Gojčin.

Kalesija Online

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

U Jablanici proglašena trodnevna žalost

U Kalesiji na izbore do 11 sati izašlo 4.494 glasača

Tuzlanski kanton uputio prve oblike pomoći unesrećenom stanovništvu …

Ovo je Lejla Zalihić koja je spasila 13-godišnju kćerku iz bujice

Crveni križ i Udruženje mladih “Trik” pokrenuli akciju p …

CLOSE
CLOSE