Kalesija 11°

Obilježen Dan mjesne zajednice Kalesija

Mjesna zajednica Kalesija centar je 23. maja obilježila svoj Dan mjesne zajednice. Tim povodom u prostorijama Gradske bibliotekle održana je svećana sjednica Vijeća MZ Kalesija centar. Prisutnima se obratio Sejfo Softić, predsjednik MZ Kalesija centar. Istakao je da se u proteklom periodu, uz pomoć Općine i načelnika Rasima Omerovića, uradilo mnogo posla.

mz1

– Znamo kakva je Kalesija bila prije rata, znamo i kako je porušena u toku rata, a sada ovo što vidimo je ljepota jedna. Imamo lijepu čaršiju. Posebno bih istakao lijepo uređenu ulicu Žrtva genocida u Srebrenici, koja je rađena po najnovijim tehnologijama izgradje puteva. Neki dan sam bio na Vukovini u večernjim satima i divio sam se pogledu na Kalesiju. Ličila mi je na Los Anđeles (Los Angels), kazao je, između ostaloga Sejfo Softić, koji je govorio i onom što treba uraditi u predstojećem periodu.

mz2

Naglasio je i da je MZ Kalesija centra pomagala svima kojima je trebala pomoć, a posebno FK „Bosna“.

mz3

Istakao je i potrebu da se obilježavanju 23. maja posveti više pažnje, te da se posebno mlađi, djeca, moraju upoznati sa dešavanjima na ovim prostorima.

mz4

Svečana sjednica Vijeća MZ bila je i prilika da se zaslužnim pojedincima i kolektivima uruče priznanja. Priznanja su dobili Muhamed Avdić, Sejfo Softić, firme DOO „Kuwet“ i DOO „ZUX“, te JZU Dom zdravlja Kalesija.

mz5

Nakon uručivanja priznanja obratio se i općinski načelnik Rasim Omerović, kojem je Sejfo Softić dodijelio posebno priznanje. Načelnik je istakao dobru saradnju sa MZ Kalesija centar i sa njenim predsjednikom Sejfom Softićem. Kazao je i da, nažalost, mnogi neće ili ne žele da vide šta je sve urađeno u centru Kalesije.

mz6

mz7

mz8

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Ovo je Lejla Zalihić koja je spasila 13-godišnju kćerku iz bujice

Crveni križ i Udruženje mladih “Trik” pokrenuli akciju p …

U Kalesiji u 07:00 sati otvorena sva biračka mjesta

Herceg Novi dobio novo vatrogasno vozilo: Suad Bešlić ističe inovat …

U Kalesiji počela dostava izbornog materijala do biračkih mjesta

CLOSE
CLOSE