Kalesija 13°

Međunarodna biciklistička trka “25. Maj” prolazi kroz Kalesiju

Muški i ženski biciklistički klub “Zmaj od Bosne“ Tuzla organizirat će u četvrtak, 23. maja 18. međunarodnu biciklističku trku “25. maj“.

U trci će učestvovati sedamnaest takmičara iz “Zmaja od Bosne“, a prijavljen je i znatan broj vozača iz regiona, ali i iz Velike Britanije, a očekuje se i jedan vozač iz Luksemburga.

– Ove godine je organizovan brdski cilj za naše bicikliste na brdu Mramorovima između općine Kalesija i Sapna. Nadam se da će neko iz “Zmaja” da pobijedi taj brdski cilj – izjavio je na pres-konferenciji direktor trke i Muškog i ženskog biciklističkog kluba “Zmaj od Bosne“ Tuzla Hajrudin Trle.

Naveo je da je taj cilj određen u spomen na poginulog biciklistu Nebojšu Petrovića, koji je prošle godine pobijedio u ovoj tradicionalnoj trci.

Na pres-konferenciji je rečeno da najviše očekuju od Mensura Ćorića koji je prošle godine bio najbolji kao junior, a ove godine je prvu godinu u kategoriji U23, te od reprezentativaca Dragiše Jovića, Muje Kurtovića, Đulage Trejića, Harisa Bihorca, ali i od ostalih.

trka

– Pripremili smo pehar za pobjednika brdskog cilja u spomen pokojnog Nebojše Petrovića, a imat ćemo i simbolične nagrade za najmlađeg i najslabijeg vozača – istakao je Trle.

Klub je 17 puta organizirao trku “Tuzla 25. maj“ i četiri memorijalne trke Huskić-Kasumović koje su imale međunarodni karakter i bodovale se za Premijer ligu BiH, kao i Dunavski kup.

Ova godina je bila najtrofejnija, a “zmajevi” su vozili ukupno 34 trke od kojih su pojedini vozači imali i 45 startova.

Osvojili su 76 medalja, od kojih 40 zlatnih, 17 srebrenih i 19 bronzanih, a od toga 51 na domaćoj sceni i 25 na inosceni.

Muški i ženski biciklistički klub “Zmaj od Bosne“ Tuzla apelira na Općinu Tuzlu i sve druge općine da podrže ovakve manifestacije, a veliku podršku ovoj trci pružilo je Udruženje “Aktiv žena“ iz Tuzle.

Start biciklističke trke je u 11 sati ispred platoa Caffe bara “Sydney“ u Tuzli.

biciklistize

Kalesija Online

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Objavljena lista najrazvijenijih i najnerazvijenijih općina u BiH: Ka …

Druga liga FBiH grupa Sjever: “Bosna” i “MladostR …

Resorna ministarstva TK upriličila prijem za članove reprezentacije …

Počinje sanacija puta OŠ Vukovije-Ćive

Italijani priželjkuju senzacionalan povratak Pjanića, potpisao bi za …

CLOSE
CLOSE