Kalesija 10°

Počelo suđenje Slavojki Marinković

Općinski sud Kalesija: „Slučaj Karavlasi“
sudjenje slavojki m

U Općinskom sudu Kalesija, počelo je suđenje Slavojki Marinković za krivično djelo protivpravno lišenje slobode na okrutan način. Za isto krivično djelo, nepravomoćnom presudom ovog suda, njen suprug Milenko, nakon što je priznao krivicu, već je osuđen na dvije godine zatvora. S obzirom da tada Slavojka Marinković nije priznala krivicu, krivični postupak protiv nje je razdvojen. Omogućeno joj je da se brani sa slobode. Na jučerašnji glavni pretres Slavojka je došla u pratnji osuđenog supruga.
Niti jedno od njih nije željelo davati izjave za medije.
Tokom jučerašnjeg pretresa saslušana su tri svjedoka odbrane: Hasan Suljić, Ibrahim Subašić i Luka Marinković.
Kako nam je kazao Damir Ćilimković, advokat optužene, svjedoci su potvrdili navode odbrane da nije bilo krivičnog djela.
– Kada je riječ o mojoj klijentici tu nema krivičnog djela i to su danas svjedoci potvrdili svojim izjavama. Iako nam je Tužilaštvo onemogućilo pristup mnogim dokazima, kao što je vještačenje oštećene, ne sumnjam da će biti donesena oslobađajuća presuda, kazao je advokat Damir Ćilimković, dodajući da je Tužilaštvo otežalo odbrani posao i time što je dozvolilo da oštećena Betina Signer otputuje za Njemačku.

Sljedeće ročište zakazano je za 11. juni.

Da podsjetimo, Tužilaštvo Marinkoviće tereti da su u dužem vremenskom periodu, od kraja 2005. do 17. maja 2012. godine, u zaseoku Karavlasi kod Kalesije držali zatvorenu Bettinu Siegner, koju su fizički i psihički zlostavljali, nanosili joj teške tjelesne povrede, izgladnjivali je i tjerali da radi teške fizičke poslove.
Betina Signer, kako smo već pisali, nedavno je otputovala u Njemačku. Za vrijeme trajanja postupka, boravila je u sigurnoj kući na području Tuzlanskog kantona. Za Njemačku je otuptovala i njena majka Kristina, koja je kao druga Milenkova žena, živjela na imanju Marinkovićevih u Karavlasima u vrijeme dok je tamo boravila Betina. Milenko je Kristinu oženio radi dobijanja „papira“. Ona je u sudskom procesu svjedočila u korist optuženih Marinkovića. Kristina je uhapšena odmah na aerodromu po dolasku u Njemačku i njoj će suditi njemačko pravosuđe zbog zapuštanja i zapostavljanja djeteta.

F.Sinanović

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Herceg Novi dobio novo vatrogasno vozilo: Suad Bešlić ističe inovat …

U Kalesiji počela dostava izbornog materijala do biračkih mjesta

Radnici u ovim djelatnostima sada su dvostruko više plaćeni

Slavi 31 godinu učiteljstva, početak rada u školi obilježile grana …

Udruženje žena MZ Tupković pokreće akciju pomoći za unesrećene u …

CLOSE
CLOSE