Kalesija 10°

Općinsko vijeće Kalesija usvojilo odluku o dodjeli općinskih priznanja

Općinskog vijeća Kalesija je na današnjoj 6. redovnoj sjednici usvojilo   Odluka o pristupanju izmjenama i dopunama Statuta općine Kalesija, koja se odnosi na način izbora članova Vijeća mjesnih zajednica na području općine Kalesija.  Većinom glasova usvojena je Odluka  o dodjeli općinskih priznanja, koja će biti uručena 23.maja, u povodu obilježavanja Dana općine Kalesija. Prilikom razmatranja ove Odluke usvojen je amandman Kluba vijećnika SDA, kojim je izmjenjena Odluka u dijelu koji se odnosi na dobitnike općinskih priznanja.

Tako će na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Kalesija, u povodu Dana općine, „Medalju sa zlatnim grbom općine Kalesija“ dobiti Odbojkaški klub Bosna Kalesija, dok će „Plaketa sa zlatnim grbom općine Kalesija“ biti uručena Muharemu Mešanoviću iz Prnjavora, preduzeću „Sirovine Pezić“–Miljanovci, Kalesija i Humanitarnoj organizaciji  IPM iz Tuzle.

S obzirom da se prilikom razmatranja Informacije o stanju u osnovnom i srednjem obrazovanju, sa pregledom uspjeha učenika u prvom polugodištu školske 2012/2013. godine, nisu pojavili direktori Osnovnih i srednje škola, pomoćnik općinskog načelnika Hazim Jusufović je kao ovlašteni predlagač je ovu Informaciju povukao sa dnevnog reda.

Opcinsko-vijece-6.sjednica

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Herceg Novi dobio novo vatrogasno vozilo: Suad Bešlić ističe inovat …

U Kalesiji počela dostava izbornog materijala do biračkih mjesta

Radnici u ovim djelatnostima sada su dvostruko više plaćeni

Slavi 31 godinu učiteljstva, početak rada u školi obilježile grana …

Udruženje žena MZ Tupković pokreće akciju pomoći za unesrećene u …

CLOSE
CLOSE