Kalesija 11°

Sastanak sa predstavnicima općina Tuzla, Živinice i Kalesija: Formirati kantonalnu vatrogasnu jedinicu na aerodromu u Tuzli

S ciljem stavljanja Međunarodnog aerodroma Tuzla u funkciju punog privrednog razvoja TK i cijele regije, resorni ministar i predstavnici općine Tuzla, Živinice i Kalesija, konstatovali su da je neophodno što skorije organiziranje stalne vatrogasne zaštite na aerodromu, što je preduslov za uspostavljanje redovnih linija i dalji razvoj zračne luke, prenosi RTV Slon.

Tim povodom prezentirana je ideja da se u narednom periodu sagledaju mogućnosti za formiranje kantonalne vatrogasne jedinice, koja bi u slučaju manje formacije mogla biti smještena na aerodromu, a opsluživala bi potrebe aerodroma, ali ukoliko se za to ukaže potreba i lokalne zajednice, kako u okruženju, tako i na području cijelog kantona. Ovu ideju podržali su čelni ljudi sve tri općine.

Posebna pažnja posvetit će se uređenju kruga i aerodromskog okruženja, te proširenju i adaptaciji parking zone za putnička vozila na aerodromu. U realizaciji ovih aktivnosti kantonalne institucije očekuju snažniji angažman lokanih zajednica na čijem se području nalazi spomenuti prostor.

aerodrum-tuzla

(NKP kalesijski.com)

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

U Kalesiji počela dostava izbornog materijala do biračkih mjesta

Radnici u ovim djelatnostima sada su dvostruko više plaćeni

Slavi 31 godinu učiteljstva, početak rada u školi obilježile grana …

Udruženje žena MZ Tupković pokreće akciju pomoći za unesrećene u …

Jablanica: Mjesto neprepoznatljivo, od prizora se ledi krv u žilama

CLOSE
CLOSE