Kalesija 10°

Počele Male olimpijske igre za kalesijske osnovce: Memićani najbolji šahisti

U organizaciji Sportskog saveza općine Kalesija počele su ovogodišnje Male olimpijske igra za kalesijske osnovce. Do kraja školske godine kalesijski osnovci će se takmičiti u više disciplina: košarka, odbojka, mali nogomet, atletika…

Već je održano i prvo takmičenje. OŠ “Rainci Gornji” bila je domaćin općinskog takmičenja u šahu. Igralo se po “sistemu svak sa svakim” na tri ploče. Ekipe su, uz tri igrača iz prve postave, mogle imati i jednog rezervnog igrača. Prvo mjesto su osvojili mladi šahisti iz OŠ “Memići” sa 8,5 bodova iz četiri kola. Drugo mjesto je pripalo OŠ “Tojšići”, a treće domaćinu OŠ “Rainci Gornji”.

U pojedinačnoj konkurenciji najbolji je bio Benjamin Bećić, učenik OŠ “Memići”. Pobjedničku ekipu iz Memića trenirao je i vodio do prvog mjesta nastavnik Mirzet Jahić, a za OŠ “Memići” su nastupali: Benjamin Bećić, Izet Jahić, Elmir Hamzić i Ermin Ibrić.

Od Muhameda Avdića, predsjednika Sportskog saveza, saznajemo da su pokrovitelji Malih olimpijskih igara Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Vlade TK-a, Općina Kalesija i općinski načelnik Rasim Omerović.

sahisti 1

sahisti

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Počela je izborna šutnja: CIK bi mogao odgoditi glasanje u područji …

Udruženje žena “Nijemi krik” pokrenulo humanitarnu akcij …

Putevi u BiH: Na putevima koji vode od Jablanice prema Mostaru i Blidi …

Servisne informacije iz Živinica (5. 10. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (5. 10. 2024.)

CLOSE
CLOSE