Kalesija 10°

Kalesijski učenici posjetili izložbu slika sa likovne kolonije “Klik Džafići 2012.”

U saradnji Bosanskog kulturnog centra ” Alija Izetbegović” i  Osnovne škole ”Kalesija” u Kalesiji upriličena je posjeta učenika ove škole izložbi radova  nastalih za  vrijeme likovne kolonije KLIK ”Džafići 2012”.

Likovna kolonija održana je u junu mjesecu 2012.godine uz učešće likovnih umjetnika sa područja  Bosne i Hercegovine, Srbije i Austrije.

U ambijentu koji odiše motivima stare Bosne nastala su 43 umjetnička djela, kao i nekoliko djela učenika osnovnih i srednjih škola. Mjesto održavanja likovne kolonije bilo je prirodno okruženje pogodno za rad umjetnika koji su svoju inspiraciju mogli naći u starim bosanskim kućama, baščama, idiličnom pejzažu…

0

U prostorijama BKC-a gdje je postavljena izložba učenicima su predstavljena djela akademskih slikara, istaknutih umjetnika iz cijele Bosne i Hercegovine, Kalesije i inostranstva, kao i talentovanih učenika osnovnih i srednjih škola. Prema riječima Mehmedalije Mehmedovića,nastavnika likovne kulture u OŠ ”Kalesija ” i učesnika likovne kolonije ”Džafići 2012” razvijanje kreativnih sposobnosti i njihova afirmacija od izuzetnog je značaja u procesu odgoja i obrazovanja djece te će učenici ove škole i dalje pratiti važne kulturne događaje na području naše općine.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Počela je izborna šutnja: CIK bi mogao odgoditi glasanje u područji …

Udruženje žena “Nijemi krik” pokrenulo humanitarnu akcij …

Putevi u BiH: Na putevima koji vode od Jablanice prema Mostaru i Blidi …

Servisne informacije iz Živinica (5. 10. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (5. 10. 2024.)

CLOSE
CLOSE