Kalesija 10°

PS Kalesija: U Gojčinu nedozvoljeno posjedovanje vatrenog oružja…

 

policija specijalciDana 8. 3. 2013. godine službenici policije su postupili po naredbi Općinskog suda u Kalesiji te izvršili pretres porodične kuće, pomoćnih objekata i vozila  koji koristi D.B., rođen  1984. godine u Gojčinu.

Prilikom pretresa pronađena je jedna automatska puška sa dva okvira, 25 komada municije, metalni niz za municiju (2 komada), mobilni aparat,  i 75 komada čaura od municije. Takođe, na osnovu Naredbe  Općinskog suda Kalesija policijski službenici izvršili su pretres porodične kuće, pomoćnih objekata i vozila na području općine Kalesija koji koristi D.M., rođen 1982. godine, nastanjen na općini Kalesija, kojom prilikom nisu pronađeni traženi predmeti. O navedenom je obavješten kantonalni tužilac i sudija za prethodni postupak Općinskog suda u Kalesiji, a nad D.B.  je u službenim prostorijama izvršena kriminalistička obrada, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivni materija”, dok su D.B i D.M. nakon kriminalističke obrade pušteni na slobodu.

Službenici policije PU  Kalesija nastavljaju rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela, dok će Kantonalnom tužilaštvu Tuzla protiv  D.B. biti podnesen Izvještaj.

PS Kalesija

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

U akciji Pomozi.ba za pomoć poplavljenim područjima za nekoliko sati …

U Federaciji BiH imunizacija djece pneumokoknim vakcinama postaje obav …

Mujo Mujkić zbog tragičnih događaja u BIH poslao poruku kojom je za …

Predsjedništvo BiH donijelo odluku o angažiranju Oružanih snaga BiH …

Načelnik Sead Džafić izdvojio 10.000 KM za stanovništvo Jablanice

CLOSE
CLOSE