Kalesija 13°

Kalesijski odbojkaši slavili protiv Olova

Večeras (srijeda, 06. mart) u sali MSŠ Kalesija je odigrana zaostala utakmica 12. kola Superlige FBiH za odbojkaše, u kojoj je OK Bosna ugostio OK Olovo.
Tribine su ponovo bile ispunjene ljubiteljima odbojke iz Kalesije, a momci koji su na nedavno došli do srebrne medalje u Kup takmičenju BiH su još jednom pokazali kako se igra u dresu voljenog kluba.

Ipak, nije sve krenulo željenim tokom u ovoj utakmici. Ljubitelji odbojke iz Kalesije se nisu ni smjestili na trbinama, a gostujući odbojkaši su već pokazali da u Kalesiju nisu stigli sa bijelom zastavom.
Nešto oslabljen sastav domaće ekipe, ali i opuštenu igru, igrači OK Olova su znali kazniti. Tokom cijelog toka prvog seta Kalesijci su bili u rezultatskom deficitu, pa je prvi set i više nego zasluženo otišao na stranu gostiju, 19:25.
I u drugi set gostujući odbojkaši ulaze odlučnije, ali evidentno kvalitetnija ekipa Bosne nije dozvoljavala da se rezultatski odlijepe. U finišu seta Kalesijci imaju i prednost 23:21, ali dekocentracija prilikom servisa je gostima ponovo dala šansu u ovom setu.
Igrači i navijači su bili svjesni da bi gubitak i drugoga seta značio i gubitak jednog boda koji bi na kraju sezona mogao odlučiti putnika u Premierligu BiH. Publika koja se u finišu ovoga seta probudila i bodrila svoje igrače je zanijemila kada su gosti imali set loptu, 25:26. Gosti su pogriješili na servisu, a naši momci su naredna dva poena dobili rutinski za pobjedu u ovom setu 28:26.

ok-bosna-kalesija-crveni

Tek u trećem setu momci iz Kalesije su pokazali zašto su najozbiljniji kandidat za ulazak u viši rang, a do kraja meča na terenu je postojala samo jedna ekipa.
Kapiten Mirza Tubić je nosio igru Bosne u prva dva seta, ali u nastavku meča probudili su se i ostali igrači. Treći set je donio nekoliko atraktivnih i zanimljivih poteza,  prije svega Mirnesa Mešanovića i iskusnog Nihada Alića. Kalesijci su pogađali iz svih dijelova terena, a nerješiva enigma za igrače Olova je bio Selmir Bešlić.
Treći set je završen 25:11 u korist domaćina, dok je u četvrtom setu rezultat glasio 25:15. Zanimljivo je da je posljednjih 9 poena na utakmici Bosna osvojila na servis Bešlića, kada je i blok odradio odličan posao.

OK Bosna Kalesija 3:1 OK Olovo (19:25, 28:26, 25:11, 25:15)

Već u nedjelju se igra i 14. kolo odbojkaške Superlige FBiH. Biće to derbi utakmica u kojoj će OK Bosna dočekati ekipu Breze, koja također ima šanse za plasman u viši rang.
Utakmica se igra u nedjelju (10. mart) od 17h, a ulaz na ovu utakmicu će se naplaćivati. Cijene ulaznica nisu određene, a sav prihod ide za liječenje teško oboljele 24-godišnje Aldine Sarajlić.

NKP

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Objavljena lista najrazvijenijih i najnerazvijenijih općina u BiH: Ka …

Druga liga FBiH grupa Sjever: “Bosna” i “MladostR …

Resorna ministarstva TK upriličila prijem za članove reprezentacije …

Počinje sanacija puta OŠ Vukovije-Ćive

Italijani priželjkuju senzacionalan povratak Pjanića, potpisao bi za …

CLOSE
CLOSE