Kalesija 11°

Počelo prikupljenje sredstava i na kalesijskim ulicama putem donatorskih kutija, familija Ramić donirala 500 eura

Svi su već čuli za priču o 24-godišnjoj Aldini Sarajlić, koju je teška bolest – akutna leukemija, nagnala da pripreme za svadbu zamijei bolesničkom posteljom i borbom za život. Za liječenje je potrebno oko 250 hiljada eura. Njeni roditelji nemaju taj novac. Ali, tu su prijatelji, poznanici i svi dobri ljudi koji su odlučni u namjeri da pomognu da se prikupe ta sredstva. Ovih dana počelo je prikupljenje sredstava na kalesijskim ulicama putem donatorskih kutija. U subotu su novac prukupljale učenice drugog razreda MSŠ Kalesija Aida Zahirović i Ajla Mehmedović. Kako nam Aida reče, prvi dan nisu puno prikupile, tek 98 KM, ali će nastaviti sa radom. Jučer su u akciji prikupljanja sredstava učestvovali Adnan Jakubović, Tahir Muminovic, Admir Ramic, Melisa Gutić, Noelle Enisa, Resul Mujić i Enisa Gutic. Prikupljeno je 850 KM. Već su se javili volonteri koji će danas, u utorak, biti na kalesijskim ulicama.

Cijelu akciju, koja će trajati sve dok se ne prikupe potrebna sredstva, koordinira UG „Korak“. Ne sumnjamo da će svi Kalesijci uzeti učešća i biti dio ove plemenite i humane priče.

Da će akcija uspjeti kazuje i primjer familije Ramić koja je za Aldinino liječenje donirala 500 eura. Ne možemo svi donirati toliki iznos, ali možemo na bilo koji drugi način pomoći pa makar i sa jednom ili dvije marke.

Za liječenje Aldine Sarajlić otvoren je i humanitarni telefonski broj. Pozivom na 090-292-051 doniraju se 3,00 KM. Na društvenoj mreži fejsbuk otvrena je grupa i stranica za pomoć Aldini Sarajlić. Novačnu pomoć za liječenje Aldine Sarajlić može se uplatiti na slijedeće račune:

Za uplate u KM:
Naziv banke: Unicredit Bank dd
Broj računa: 3386502546879180
Broj partije: 40275637000

Za uplate iz inostranstva:
Naziv banke: Unicredit Bank dd
Broj računa: 40275637101
IBAN: BA39 3386 5028 5163 7854
SWIFT: UNCRBA22

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

U akciji Pomozi.ba za pomoć poplavljenim područjima za nekoliko sati …

U Federaciji BiH imunizacija djece pneumokoknim vakcinama postaje obav …

Mujo Mujkić zbog tragičnih događaja u BIH poslao poruku kojom je za …

Predsjedništvo BiH donijelo odluku o angažiranju Oružanih snaga BiH …

Načelnik Sead Džafić izdvojio 10.000 KM za stanovništvo Jablanice

CLOSE
CLOSE