Kalesija 14°

Lažne su informacije o tome da je vehabija djevojci isjekao genitalije i polomio noge

Vijest o zlostavljanju djevojke i o tome kako joj je vehabija isjekao genitalije nije tačna, saopšteno je iz MUP-a TK.
Iz Službe za informisanje Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla potvrđeno je da se djevojka nalazi na liječenju na Klinici za psihijatriju. Međutim, zbog Zakona o zaštiti pacijenata nisu mogli dati informacije o njenom zdravstvenom stanju. Portparol MUP-a TK Izudin Šarić je rekao da je djevojka  iz psihijatrijske klinike Sarajevo premještena na UKC u Tuzli  sa posjekotinom na nozi i nije imala povrede o kojima je prvi pisao Dnevni Avaz, a poslije prenosili i ostali mediji. Građane su ovih dana zgražavali naslovi u novinama i na portalima poput:   „Vehabija djevojci polomio noge i isjekao genitalije“.

Iz MUP-a TK kantona tvrde da , ukoliko se uistinu desilo onako kako je u novinama opisano prema tvrdnjama nezvaničnih izvora,  zlostavljač bi već bio u pritvoru. Sumnjivo je i to što se detalji ne  podudaraju u svim izvještajima. Naprimjer,  dok su pojedini mediji pisali da se stravičan zločin desio kod Zenice , drugi su pisali da se to desilo u Dubnici kod Kalesije. Također dok neki govore da je njena majka znala da je djevojka zlostavljana, drugi kažu da nije znala. Iz MUP-a Tuzlanskog kantona tvrde da zlostavljanje nije ni prijavljeno.

Dodali su da će o tom slučaju detaljnije izvijestiti javnost kada završe istragu.  Ukazali su na potrebu za poštivanjem zakonskih odredbi koje se odnose na privatnost i zaštitu žrtava,  s obzirom na to da su pojedini mediji objavljivali ime navodne žrtve, što je protivno novinarskoj etici.

Dubnica
Dubnica

RTVTK

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Predsjedništvo BiH donijelo odluku o angažiranju Oružanih snaga BiH …

Načelnik Sead Džafić izdvojio 10.000 KM za stanovništvo Jablanice

CIK BiH razmatra mogućnost odgađanja lokalnih izbora zbog poplava

Općina Kalesija potpisala ugovor u visini od 74.791 KM, novac usmjere …

Stravična ispovijest mještanina Buturović-Polja: “Pobjegli smo ko …

CLOSE
CLOSE