Kalesija 13°

Svi učenici na nastavi: CK i MSŠ Kalesija organizovali roštilj za učenike III razreda poljoprivredne struke


U nedavnom intervju sa Safetom Šahmanoviće, sekretarom Crvenog križa Kalesija, predstavili smo rad ove organizacije. Pored brojnih institucija sa kojima surađuje CK Kalesija, spomenuli smo i suradnju sa MSŠ Kalesija.
Danas (četvrtak, 07. april), sekretar CK i profesori poljoprivredne struke, koji sa 24 učenika III razreda obavljaju praktičnu nastavu u Kalesiji (Pogon), imali zajednički ručak.
Naime, na inicijativu sekretara CK, za danas je zakazan roštilj sa učenicima III razreda poljorpivredne škole, koji su odradili odličan posao na praktičnoj nastavi.

„Imamo ugovor sa MSŠ Kalesija, da učenici poloprivredne struke svoju praksu obavljaju u našem plasteniku, te da ga na taj način održavamo. Veoma smo zadovoljni sa njihovim dosadašnjim trudom, pa smo odlučili da počastimo učenike III razreda sa jednim roštiljom.
Pored profesrora praktične nastave, pozvali smo direktora i zamjenika direktora MSŠ Kalesija, koji su veoma zadovoljni suradnjom sa CK i zalaganjem učenika na praksi.” – istakao je Safet Šahmanović.

***Mnogi će reći da učenici MSŠ Kalesija previše vremena provode u Kalesiji, odnosno da se dugo zadržavaju poslije nastave. Drugi će pak reći da je za to kriva uprava škole, ili roditelji, koji sve to dozvoljavaju.
Današnje druženje učenika i profesora je pokazatelj da uz malo truda i minimalna financijska sredstva, i školska nastava može biti itekako zanimljiva!

P(d)okazati svoj autoritet tako što ćete učenika odstraniti sa časa, “zabiti” što više jedinica na jednom času, gađati učenika kredom (ili nekim drugim predmetom), omlaovažavati učenika, (…) sigurno nije metod kako privući učenike da budu redovni na časovima.
Danas smo vidjeli da postoje i druge metode!

A.K.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

    Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

    Komentari

    Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

    U petak nekoliko naselja u Kalesiji i Sapni bez struje

    RK Konjuh Živinice nakon sedam godina ponovo na završnici kupa

    U utorak u Kalesiji akcija dobrovoljnog darivanja krvi

    Šećerni lokum je omiljeni tradicionalni slatkiš, a ovo je najjednos …

    U subotu isplata uvećanih penzija i razlika za prva tri mjeseca

    CLOSE
    CLOSE