Kalesija 11°

Održana Skupština Medžlisa IZ Kalesija

U prostorijama MIZ Kalesija (nedjelja, 20.01.2013. god.) održana je redovna godišnja Skupština na kojoj su članovima Skupštine predočeni izvještaji o radu vjersko-prosvjetne, administrativno-pravne i finansijsko-knjigovodstvene službe Medžlisa Kalesija za 2012. godinu.

Nakon što su glavni imam i predsjednik Medžlisa IZ Kalesija prisutnima prezentirali svoje izvještaje uslijedila je jednosatna diskusija u kojoj su članovi Skupštine diskutovali o radu Medžlisa u 2012. godini.

Nakon što su se iscrpile sve sugestije, primjedbe, konstruktivni prijedlozi za poboljšanje rada (…),  pristupilo se glasanju.
Jednoglasno su prihvaćeni izvještaji o radu navedenih službi Medžlisa IZ Kalesija za 2012. godinu.

Predsjednik Medžlisa Kalesija je potom predočio plan rada i aktivnosti Medžlisa za 2013. godinu, kojeg su članovi Skupštine prihvatili. Također, predviđeni Nacrt budžeta Medžlisa IZ Kalesija za 2013. godinu je prihvaćen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Glavni imam i predsjednik MIZ Kalesija su se zahvalili članovima Skupštine na konstruktivnoj raspravi istakavši da će Medžlis Kalesija nastaviti tamo gdje je stao u 2012. godini.

I u narednom periodu briga o našim džematima, vakufu i vakufskom dobru će biti prioritet u radu Medžlisa.

Izgradnja Mektebskog centra, rad na poboljšanju mektebske nastave, kao i drugi projekti koji će unaprijediti rad Medžlisa i naših džemata, bit će glavni zadaci na kojima će se raditi i u narednom periodu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Rijad Alić novi trener FK “Memići”

Velike poplave u dijelovima BiH, alarmantno stanje u Jablanici

Putevi u BiH: Obilne kišne padavine koje su pogodile veći dio zemlj …

Servisne informacije iz Živinica (4. 10. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (4. 10. 2024.)

CLOSE
CLOSE